Food Capital 

Food Capital

Je verwacht van een land als Nederland dat zoveel voedsel produceert, een hoofdstad die bekend staat om zijn culinaire cultuur. Voedsel moet passen bij het karakter van die stad: lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar. MKB-Amsterdam en KHN-Amsterdam hebben samen een plan gemaakt om dit werkelijkheid te laten worden. Maak van Amsterdam een Food Capital, bij de viering van het 750-jarig bestaan van de stad!

Dien je vraagstuk in

‘Winkels zijn belangrijk voor Amsterdam!’

‘Winkels zijn belangrijk voor Amsterdam!’

Winkels en winkelstraten zijn de levensaders van de stad en bepalen in hoge mate de leefbaarheid, schoonheid en de sfeer. Om de concurrentie met de internationale platformbedrijven succesvol aan te gaan moet de retail sector innoveren en investeren. Het is hierbij belangrijk dat de overheid helpt door een gelijk fiscaal speelveld te creëren en te investeren in fysieke en digitale infrastructuur.

Amsterdamse gastvrijheid en buurteconomie

Amsterdamse gastvrijheid en buurteconomie

Op vrijdag 4 maart debatteerden de lijsttrekkers van diverse politieke partijen over de redding van de buurteconomie en Amsterdamse gastvrijheid voor buitenlandse toeristen. Een levendig gesprek waarin de partijen het opvallend vaak eens waren. Sofyan Mbarki (PvdA): ‘Door branchering kun je sturen wat voor soort winkels in welke buurt nodig zijn. Dus minder Nutellawinkels en meer lokale bedrijven.’