Verkiezingen

Verkiezingen

De verkiezingen op 16 maart 2022 zijn dichterbij dan je denkt. En ook voor jou als ondernemer wellicht belangrijker dan je denkt. Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via MKB-Amsterdam de belangrijkste ontwikkelingen!

MKB-Amsterdam heeft samen met andere partijen een manifest geschreven. Het gaat over de volgende acht thema’s: schoon/veilig, stadslogistiek, winkelaanbod, passend personeel, herstel uit corona, verduurzaming, uitvoering en Amsterdam 750 jaar. De ondernemers hebben aangegeven wat zij graag zien van de gemeente, maar ook wat zij zelf kunnen bijdragen.

Afgelopen 4 maart 2022 hebben we samen met Oram, Amsterdam City, Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam en VNO-NCW een MKB debat georganiseerd. We hebben aan de lijsttrekkers van alle politieke partijen gevraagd wat hun standpunten zijn op vier belangrijke thema’s en onderwerpen. Hieronder een overzicht:

Dien je vraagstuk in

Coalitieakkoord: vaag op economisch gebied

Coalitieakkoord: vaag op economisch gebied

PvdA, Groen Links en D66 presenteerden deze week hun coalitieakkoord, de basis voor het gemeentebeleid voor de komende vier jaar. Voorzitter Bart Drenth is blij met de specifieke aandacht voor het mkb. Maar de invulling van de economische paragraaf is vaag en mist aansluiting met de voorstellen die MKB-Amsterdam heeft gedaan.

Samenwerking met gemeente: ‘Geen woorden, maar daden.’

Samenwerking met gemeente: ‘Geen woorden, maar daden.’

Publiek-private samenwerking loopt als een rode draad door het coalitieakkoord. Maar MKB-Amsterdam mist de samenwerking met het nieuwe college. ‘We hadden het op prijs gesteld als het college de link had gelegd met initiatieven vanuit het mkb. Zoals Amsterdam Food Capital 2025. We willen alsnog snel aan tafel met het nieuwe college om echt samen te werken’.

Geen verrassingen in definitieve verkiezingsuitslag

Geen verrassingen in definitieve verkiezingsuitslag

De PvdA behaalt negen zetels in de raad, gevolgd door GroenLinks en D66 die respectievelijk acht en zeven zetels krijgen. De Amsterdamse VVD moet één zetel inleveren ten opzichte van de vorige verkiezingen. BIJ1 Amsterdam mag twee zetels optellen. Nieuwkomers Volt en JA21 komen beide met twee zetels in de raad.

‘Ondernemer, ga stemmen!’

‘Ondernemer, ga stemmen!’

16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor jou als ondernemer van groot belang. Dus vergeet vooral niet te stemmen! Op onze speciale verkiezingspagina vind je de standpunten van de partijen die deelnemen aan de verkiezingen in Amsterdam. En als dat nog niet genoeg is om je stem te bepalen, vind je daar een toelichting per partij.