Lobby

Verkiezingen

De verkiezingen zijn al weer voorbij en MKB-Amsterdam blijft lobbyen voor de belangen van de ondernemer. Volg via MKB-Amsterdam de belangrijkste ontwikkelingen!

MKB-Amsterdam heeft vlak voor de verkiezingen van maart 2022 samen met andere partijen een manifest geschreven. Het gaat over de volgende acht thema’s: schoon/veilig, stadslogistiek, winkelaanbod, passend personeel, herstel uit corona, verduurzaming, uitvoering en Amsterdam 750 jaar. De ondernemers hebben aangegeven wat zij graag zien van de gemeente, maar ook wat zij zelf kunnen bijdragen.

Afgelopen 4 maart 2022 hebben we samen met Oram, Amsterdam City, Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam en VNO-NCW een MKB debat georganiseerd. We hebben aan de lijsttrekkers van alle politieke partijen gevraagd wat hun standpunten zijn op vier belangrijke thema’s en onderwerpen. Hieronder een overzicht:

Dien je vraagstuk in

MKB-Amsterdam is er voor ondernemers in de hele Metropoolregio!

MKB-Amsterdam is er voor ondernemers in de hele Metropoolregio!

Wie denkt dat MKB-Amsterdam zich alleen inzet voor ondernemers in de hoofdstad heeft het mis. Ondernemers uit de hele Metropoolregio Amsterdam zijn van harte welkom! Afgelopen week sprak onze voorzitter Achmed Baâdoud met Darshan Sloot van de Ondernemersvereniging Amstelveen om kennis te delen en te verkennen hoe beide verenigingen elkaar kunnen versterken.

‘Gemeente, koop lokaal en steun je mkb!’

‘Mensen als Bart wil je koesteren, ze zijn schaars’

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland ziet MKB-Amsterdam als een model voor de samenwerking tussen landelijk en lokaal. “Ik vind het prachtig om te zien hoe MKB-Amsterdam zelfstandig is gaan lopen op landelijke thema’s en ervoor zorgt dat projecten bij de lokale ondernemers terecht komen. Bart heeft dit als voorzitter heel succesvol op de kaart gezet.”