Duurzaamheid

Duurzaamheid en energie

MKB-Amsterdam ziet kansen voor ondernemers om bij te dragen aan een duurzame stad. We onderzoeken wat de wensen en behoeftes zijn van onze achterban waar het gaat om verduurzaming van hun onderneming. Of zelfs om overstappen naar een circulair businessmodel. We brengen (online) bijeenkomsten over dit thema onder de aandacht en zetten pioniers in, ter inspiratie. Ook geven we regelmatig aandacht aan het thema duurzaamheid en energie tijdens uitzendingen van MKB TV en delen we relevante nieuwsberichten via de overige kanalen. De komende tijd hopen we ons met MKB-Amsterdam aan te sluiten bij het Amsterdams Klimaatakkoord.

Dien je vraagstuk in

Saru Soda kookt op zonne-energie

Saru Soda kookt op zonne-energie

Een stichting met een sterke duurzaamheidsvisie als pandeigenaar. Dat wens je elke ondernemer toe die veel energie verbruikt bij zijn productie. Saru Soda, producent van biologische siropen in Amsterdam Noord, brouwt en bottelt haar producten in het duurzame Xpositron gebouw. Het dak ligt sinds 2008 vol zonnepanelen. Limonadeprofessor Sjoerd Spoelstra heeft weinig last van hogere energiekosten.

Energiebesparing: een noodzaak

Energiebesparing: een noodzaak

De hoge energieprijzen hebben een enorme impact op de toekomst van het Amsterdamse bedrijfsleven. Energiebesparing en gebruik van alternatieve energiebronnen is noodzakelijk om te overleven. Bestuurslid Jack Stuifbergen van MKB-Amsterdam helpt je hierbij.

Met Feenstra op weg naar duurzaam vervoer

Met Feenstra op weg naar duurzaam vervoer

Amsterdam streeft naar een uitstootvrije stadslogistiek in 2025. Wil jij weten welke mogelijkheden, dilemma’s, oplossingen, uitdagingen en samenwerkingsverbanden installatiebedrijf Feenstra ziet in deze transitie? Laat je inspireren op 15 juli en meld je gratis aan!