Duurzaamheid

Duurzaamheid en energie

MKB-Amsterdam ziet kansen voor ondernemers om bij te dragen aan een duurzame stad. We onderzoeken wat de wensen en behoeftes zijn van onze achterban waar het gaat om verduurzaming van hun onderneming. Of zelfs om overstappen naar een circulair businessmodel. We brengen (online) bijeenkomsten over dit thema onder de aandacht en zetten pioniers in, ter inspiratie. Ook geven we regelmatig aandacht aan het thema duurzaamheid en energie tijdens uitzendingen van MKB TV en delen we relevante nieuwsberichten via de overige kanalen. De komende tijd hopen we ons met MKB-Amsterdam aan te sluiten bij het Amsterdams Klimaatakkoord.

Dien je vraagstuk in

Op (de) weg naar een uitstootvrije Metropoolregio

Op (de) weg naar een uitstootvrije Metropoolregio

Adviesbureau Breikers biedt werkgevers de mogelijkheid om drie dagen lang gratis een gloednieuwe elektrische bestelauto te testen. Vice-voorzitter Frankfurther is enthousiast over het initiatief: ‘MKB-Amsterdam roept op om gebruik te maken van dit aanbod en laten we ons voorbereiden op het emissieloze rijden in 2025. Het is echt een realiteit dat het eraan zit te komen!’

Stap voor stap ‘Future Proof’

Stap voor stap ‘Future Proof’

Sander Oleana, lid van werkgroep duurzaamheid van MKB-Amsterdam, gaat het mkb helpen om duurzame waardecreatie in de dagelijkse praktijk toepasbaar te maken. Op vrijdag 28 mei legt hij in driekwartier en in vijf praktische stappen uit hoe je als mkb’er duurzaamheid kan integreren in jouw bedrijfsvoering!

Building Better Business Introductie-event

Building Better Business Introductie-event

Meer impact maken met je organisatie of een betere balans zoeken tussen winst en een maatschappelijke bijdrage?Amsterdam Impact, B Lab Benelux en Economy for the Common Good hebben het programma Building Better Business (BBB) opgezet, voor de transitie naar een impactgedreven organisatie.

Gratis versnellingsprogramma voor het duurzame mkb

Gratis versnellingsprogramma voor het duurzame mkb

Het midden- en kleinbedrijf speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie. Jack Stuifbergen zet zich voor de volle 100% in om mkb’ers in de regio Amsterdam te informeren en inspireren duurzaam en sociaal te ondernemen. Zo kwam hij onder meer in contact met André Knol. André is oprichter van het bedrijf Innomics. In opdracht van de provincie Noord-Holland organiseert André samen met zijn team van Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord een serie groeiversnelling programma’s voor MKB’ers: GO!-NH. Meld je hier aan voor het programma.