De strijd om de Product van de Maand prijs is in haar laatste week. Je kunt nog stemmen tot donderdag 1 september, 17.00 uur. De vijf genomineerde producten komen uit de koker van het platform Van Amsterdamse Bodem (VAB). Op VAB vind je alle nieuwe, spannende voedselinitiatieven uit de metropoolregio Amsterdam. Dit zijn de vijf genomineerden, allemaal smakelijke produkten van Amsterdamse bodem!
Zuurkool van Thull’s deli
Thull’s Deli is een eetwinkel: een traiteur, lunch-delicatessenzaak, wijnwinkel, fermentatie & inmakerij ineen. Naast lunch en verse maaltijden maken ze ook onze eigen pickles en gefermenteerde groente zoals kimchi en ze brouwen waterkefir en kombucha. De zuurkool van Thull’s is heerlijk fris, op een hot dog, met wat aardappelpuree of in een zomerse salade. Stem!
Pita pittige tempeh van Yemaya
In maart 2020 opende het eerste vegan restaurant in Zuidoost: Yemaya. Martin, Merrel en Sharon koken er de lekkerste, volledig plantaardige, Surinaamse maaltijden. De naam Yemayá komt van de Afrikaans-Carribische godin van de zee, en staat symbool voor connectie. De drie eigenaren willen de community in Zuidoost versterken. En ze maken hun eigen tempe! Stem!
Kimchi kroket van Funkgilde
Bij Funkgilde ontwikkelen ze ‘funky’ ambachtelijke snacks. Als je weleens je neus in een fermentatieproces hebt gestoken, weet je ook wat ze bedoelen met ‘funk’…Dat zie je al meteen aan de eerste snack die Funk Gilde op de markt heeft gebracht: de Kimchi Kroket. Deze combinatie van de oer-Hollandse kroket en pittige Koreaanse kimchi is uniek. Stem!
Jonge vegan Gouda van Willicroft
Willicroft maakt veganistische alternatieven voor kaas. Met zorg voor de planeet en voor je smaakpapillen combineren ze klassieke kaasmaaktechnieken met plantaardige ingrediënten. Hun lekker wegsmeltende jonge kaas gaat heel goed op tosti’s, pizza, burgers en op de ovenschotel. Stem!
Salsa van Jara
Andres JARA is een Colombiaanse kok en de mede/eigenaar van het stadslandbouwbedrijf ´De Stadsgroenteboer´ in Amsterdam West. In de coronatijd heeft hij een nieuw product gemaakt, Jara. Hij koopt voedseloverschotten van lokale boeren en maakt daar heerlijke sauzen en salsa´s van. 100% lokaal, 100% lekker. Stem!
Kom naar de uitreiking!
Op maandag 5 september wordt tijdens de Groeiborrel van MKB-Amsterdam in de Oranjekerk de winnaar van de juryprijs én de publieksprijs bekendgemaakt. Ben jij erbij? Schrijf je dan in! De borrel vindt plaats tussen 17.15 en 19.15 uur.
Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.