De strijd om de Product van de Maand prijs is in haar laatste week. Je kunt nog stemmen tot donderdag 1 september, 17.00 uur. De vijf genomineerde producten komen uit de koker van het platform Van Amsterdamse Bodem (VAB).  Op VAB vind je alle nieuwe, spannende voedselinitiatieven uit de metropoolregio Amsterdam. Dit zijn de vijf genomineerden, allemaal smakelijke produkten van Amsterdamse bodem!

Zuurkool van Thull’s deli

Thull’s Deli is een eetwinkel: een traiteur, lunch-delicatessenzaak, wijnwinkel, fermentatie & inmakerij ineen. Naast lunch en verse maaltijden maken ze ook onze eigen pickles en gefermenteerde groente zoals kimchi en ze brouwen waterkefir en kombucha. De zuurkool van Thull’s is heerlijk fris, op een hot dog, met wat aardappelpuree of in een zomerse salade. Stem!

Pita pittige tempeh van Yemaya

In maart 2020 opende het eerste vegan restaurant in Zuidoost: Yemaya. Martin, Merrel en Sharon koken er de lekkerste, volledig plantaardige, Surinaamse maaltijden. De naam Yemayá komt van de Afrikaans-Carribische godin van de zee, en staat symbool voor connectie. De drie eigenaren willen de community in Zuidoost versterken. En ze maken hun eigen tempe! Stem!

Kimchi kroket van Funkgilde

Bij  Funkgilde ontwikkelen ze ‘funky’ ambachtelijke snacks. Als je weleens je neus in een fermentatieproces hebt gestoken, weet je ook wat ze bedoelen met ‘funk’…Dat zie je al meteen aan de eerste snack die Funk Gilde op de markt heeft gebracht: de Kimchi Kroket. Deze combinatie van de oer-Hollandse kroket en pittige Koreaanse kimchi is uniek. Stem!

Jonge vegan Gouda van Willicroft

 Willicroft maakt veganistische alternatieven voor kaas. Met zorg voor de planeet en voor je smaakpapillen combineren ze klassieke kaasmaaktechnieken met plantaardige ingrediënten. Hun lekker wegsmeltende jonge kaas gaat heel goed op tosti’s, pizza, burgers en op de ovenschotel. Stem!

Salsa van Jara

Andres JARA is een Colombiaanse kok en de mede/eigenaar van het stadslandbouwbedrijf ´De Stadsgroenteboer´ in Amsterdam West. In de coronatijd heeft hij een nieuw product gemaakt, Jara. Hij koopt voedseloverschotten van lokale boeren en maakt daar heerlijke sauzen en salsa´s van. 100% lokaal, 100% lekker. Stem!

Kom naar de uitreiking!

Op maandag 5 september wordt tijdens de Groeiborrel van MKB-Amsterdam in de Oranjekerk de winnaar van de juryprijs én de publieksprijs bekendgemaakt. Ben jij erbij? Schrijf je dan in! De borrel vindt plaats tussen 17.15 en 19.15 uur.

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Deel dit artikel:
vab

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.