Arbeidsmarkt en onderwijs 

Omdenken voor Werkgevers: ‘Inclusief Werkgeverschap’

Het niet kunnen vinden van het juiste personeel belemmert de bedrijfsvoering en de groei van bedrijven. Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden. Dat is de reden dat MKB-Amsterdam werkgevers wil informeren over het inclusieve werkgeverschap, wat het bedrijven oplevert en hoe het werkt. Voor informatie en inspiratie over inclusief werkgeverschap klik hier.

Arbeidsmarkt en onderwijs

De werkgroep Arbeidsmarkt en onderwijs van MKB-Amsterdam wil bijdragen aan het beter functioneren van de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam.  We brengen verbindingen tot stand tussen werkgevers, gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemersverenigingen. We leveren een bijdrage aan, door onze samenwerk-partners, geïnitieerde projecten op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. Of we initiëren zelf projecten. Bij alle projecten brengen wij het perspectief van de werkgever in en behartigen daarmee de belangen van de werkgevers.

  De werkgroep arbeidsmarkt wordt gevormd door werkgroepleden.

  De werkgroep wil dat het MKB en de MBO & HBO onderwijsinstellingen elkaar beter vinden als het gaat om stageplaatsen. De werkgroep heeft daarom tips en aanbevelingen opgesteld om stages MBO en HBO succesvol te laten verlopen. De tips en aanbevelingen zijn tot stand gekomen door een aantal interviews met ROC TOP, ROC van Amsterdam, Hogeschool In Holland en Hogeschool van Amsterdam.

  Download hier gratis de tips en aanbevelingen stages MBO HBO.

  24 mei 2022 heeft een door MKB Amsterdam georganiseerde werkgeversbijeenkomst met als titel ‘Omdenken op de arbeidsmarkt’ plaatsgevonden bij KPMG Meijburg in Amstelveen.

  De vele tips om toch aan personeel te komen in de krappe ‘werknemers’ arbeidsmarkt, gegeven door de experts en de aanwezige deelnemers delen wij in een PDF.

  Je kan het hier gratis downloaden. Omdenken op de Arbeidsmarkt.

  Dien je vraagstuk in

  Michal van Dantzig: Belangenbehartiger van het MKB op de arbeidsmarkt

  Michal van Dantzig: Belangenbehartiger van het MKB op de arbeidsmarkt

  Sinds 2015 is Michal van Dantzig vrijwilliger bestuurslid bij MKB-Metropool Amsterdam. Haar rol als bestuurslid is de belangenbehartiging van de MKB ondernemer op alle arbeidsmarkt gerelateerde onderwerpen. “Met mijn werk voor MKB-Metropool Amsterdam, maar ook als ondernemer en in mijn andere vrijwilligersfuncties, kan ik mijn persoonlijke missie uitdragen en een positieve invloed uitoefenen op onze samenleving.”