Arbeidsmarkt en onderwijs 

Arbeidsmarkt en onderwijs

De werkgroep Arbeidsmarkt en onderwijs van MKB-Amsterdam wil bijdragen aan het beter functioneren van de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam.  We brengen verbindingen tot stand tussen werkgevers, gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemersverenigingen. We leveren een bijdrage aan, door onze samenwerk-partners, geïnitieerde projecten op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. Of we initiëren zelf projecten. Bij alle projecten brengen wij het perspectief van de werkgever in en behartigen daarmee de belangen van de werkgevers.

Actuele projecten

De werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs zet zich op dit moment in voor de volgende projecten. Wil je meer weten, neem dan contact op met degene die erbij vermeld staat.

Regionaal Werk Centrum – Michal van Dantzig
Amsterdam @Work, opleiding Business professional – Harm Jan Hilgeman
Mystery Guest – Michal van Dantzig
Young Professional Pool van de Hogeschool van Amsterdam – Alain Camonier
Z3 Oriëntatiecentrum – Peter Herrebout

  De werkgroep arbeidsmarkt wordt gevormd door bestuursleden.

  De werkgroep wil graag dat het MKB en de MBO & HBO onderwijsinstellingen elkaar beter vinden als het gaat om stageplaatsen. De werkgroep heeft daarom tips en aanbevelingen opgesteld om stages MBO en HBO succesvol te laten verlopen. De tips en aanbevelingen zijn tot stand gekomen door een aantal interviews met ROC TOP, ROC van Amsterdam, Hogeschool In Holland en Hogeschool van Amsterdam.

  Download hier gratis de tips en aanbevelingen stages MBO HBO.

  Dien je vraagstuk in

  ‘Hoog opgeleide statushouders kans voor mkb ondernemers’

  ‘Hoog opgeleide statushouders kans voor mkb ondernemers’

  Afgelopen donderdag vond in de Zuiderkerk in Amsterdam de bijeenkomst ‘Statushouders aan het Werk’ plaats. Michal van Dantzig, bestuurslid MKB-Amsterdam: ‘Dit is een heel interessante groep potentiële werknemers, hun talent wordt vaak niet gezien en dat is ontzettend jammer in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt. Hoog opgeleide statushouders zijn mensen die heel geschikt zijn voor omscholing naar kansberoepen.’

  ‘Een vluchtverleden betekent vindingrijkheid, flexibiliteit en mensenkennis’

  ‘Een vluchtverleden betekent vindingrijkheid, flexibiliteit en mensenkennis’

  Journalist Joris Luyendijk, ook aanwezig bij de bijeenkomst ‘Statushouders aan het Werk’: ‘Toen ik een goede vriend van mij, die ooit met zijn ouders uit Irak moest vluchten, vroeg hoe hij een vluchtverleden zou definiëren, had hij maar drie woorden nodig. Geen. Weg. Terug. Zo iemand zal voor jouw bedrijf of organisatie vechten, zoals hij of zij al heeft moeten vechten om een heel nieuw bestaan op te bouwen.’

  Bij Tomeloos zijn ze trots op hun diverse team van medewerkers: ‘Enorm veel inspiratie en motivatie!’

  Bij Tomeloos zijn ze trots op hun diverse team van medewerkers: ‘Enorm veel inspiratie en motivatie!’

  Tip van José Boesten voor andere werkgevers: zoek niet naar het perfecte plaatje. Kijk buiten je eigen scope. Iemand kan on the job heel veel leren. Kijk of iemand in het team past. En vaak is het zo dat als iemand iets leuk vindt dat je daar ook heel goed in bent. Meer tips en inspiratie? Kom naar: ‘Omdenken op de arbeidsmarkt’ 24 mei in Amstelveen!