Arbeidsmarkt en onderwijs 

Arbeidsmarkt en onderwijs

De werkgroep Arbeidsmarkt en onderwijs van MKB-Amsterdam wil bijdragen aan het beter functioneren van de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam.  We brengen verbindingen tot stand tussen werkgevers, gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemersverenigingen. We leveren een bijdrage aan, door onze samenwerk-partners, geïnitieerde projecten op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. Of we initiëren zelf projecten. Bij alle projecten brengen wij het perspectief van de werkgever in en behartigen daarmee de belangen van de werkgevers.

Actuele projecten

De werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs zet zich op dit moment in voor de volgende projecten. Wil je meer weten, neem dan contact op met degene die erbij vermeld staat.

Regionaal Werk Centrum – Michal van Dantzig
Amsterdam @Work, opleiding Business professional – Harm Jan Hilgeman
Mystery Guest – Michal van Dantzig
Young Professional Pool van de Hogeschool van Amsterdam – Alain Camonier
Z3 Oriëntatiecentrum – Peter Herrebout

  De werkgroep arbeidsmarkt wordt gevormd door bestuursleden.

  De werkgroep wil graag dat het MKB en de MBO & HBO onderwijsinstellingen elkaar beter vinden als het gaat om stageplaatsen. De werkgroep heeft daarom tips en aanbevelingen opgesteld om stages MBO en HBO succesvol te laten verlopen. De tips en aanbevelingen zijn tot stand gekomen door een aantal interviews met ROC TOP, ROC van Amsterdam, Hogeschool In Holland en Hogeschool van Amsterdam.

  Download hier gratis de tips en aanbevelingen stages MBO HBO.

  Dien je vraagstuk in

  Bij Tomeloos zijn ze trots op hun diverse team van medewerkers: ‘Enorm veel inspiratie en motivatie!’

  Bij Tomeloos zijn ze trots op hun diverse team van medewerkers: ‘Enorm veel inspiratie en motivatie!’

  Tip van José Boesten voor andere werkgevers: zoek niet naar het perfecte plaatje. Kijk buiten je eigen scope. Iemand kan on the job heel veel leren. Kijk of iemand in het team past. En vaak is het zo dat als iemand iets leuk vindt dat je daar ook heel goed in bent. Meer tips en inspiratie? Kom naar: ‘Omdenken op de arbeidsmarkt’ 24 mei in Amstelveen!

  Terugblik MKB Debat: dit vindt GroenLinks

  Terugblik MKB Debat: dit vindt GroenLinks

  Vorige week vrijdag vond het MKB Debat plaats. Vertegenwoordigers van bijna alle verkiesbare partijen gingen met elkaar in gesprek. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt wat de standpunten van de deelnemende partijen zijn over onderwerpen die mkb’ers aangaan. In dit artikel: Zeeger Ernsting van GroenLinks.

  Terugblik MKB Debat: dit vindt de PvdA

  Terugblik MKB Debat: dit vindt de PvdA

  Op vrijdag 4 maart vond in het Food Center Amsterdam het MKB Debat plaats. Vertegenwoordigers van bijna alle verkiesbare partijen gingen met elkaar in gesprek. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt wat de standpunten van de deelnemende partijen zijn over onderwerpen die mkb’ers aangaan. In dit artikel: fractievoorzitter Sofyan Mbarki van de PvdA.