FAQ

Veelgestelde vragen (FAQ’s):

Wat biedt het MKB lidmaatschap mij als MKB-er?

Bekijk deze pagina, mocht uw vraag niet beantwoord zijn neem dan contact met ons op.

Kan ik ook lid worden van MKB Amsterdam als ik niet in Amsterdam gevestigd ben als ondernemer?

Ja, geen probleem! We zijn er voor ondernemers in de hele ‘Metropoolregio Amsterdam’. MKB Amsterdam is een regio-afdeling van MKB Nederland. U wordt bij inschrijving lid van MKB Nederland – Regio Amsterdam.

Welke lidmaatschapsvormen zijn er?
 • Individueel lidmaatschap; ongeacht uw bedrijfsomvang slechts € 295,- per jaar (fiscaal aftrekbaar).
 • Collectief lidmaatschap (u wilt zich met meerdere ondernemers aansluiten  – bijvoorbeeld als winkelcentrum, BIZ-vereniging). De hoogte van het collectieve lidmaatschap wordt gebaseerd op het aantal leden wat uw collectief vertegenwoordigd. Neem voor meer informatie contact met ons op.
 • Lokaal partnerschap (geschikt voor o.a. ondernemersverenigingen en ondernemerskoepels).
Ik ben lid van MKB Haarlemmermeer / Schiphol. Waar kan ik terecht met vragen?

MKB Amsterdam en MKB Haarlemmermeer / Schiphol werken met ingang van januari 2018 intensief samen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Donaties aan MKB Amsterdam

MKB Amsterdam is een belangenbehartigingsorganisatie en heeft geen winstoogmerk. U kunt donaties doen aan onze organisatie. Neem voor informatie contact met ons op.

Fraude/oplichting melden

Wij krijgen regelmatig verontruste telefoontjes van bedrijven die facturen ontvangen voor diverse diensten die afkomstig lijken te zijn van MKB (Amsterdam). Als u deze facturen niet herkent, als het om een dienst of product gaat wat u niet heeft besteld of als u telefonisch benaderd wordt met (vaak agressieve) incasso-dreigementen, neem dan contact op met de fraudehelpdesk: www.fraudehelpdesk.nl
Op hun website staan vele voorbeelden van in omloop zijnde nepfacturen. Grote kans dat die van u er ook tussen staat! Bij twijfel mag u natuurlijk ook met ons contact opnemen.

Veelgestelde vragen over Partnerships:

Wat is het verschil tussen een MKB lidmaatschap en een MKB partnership?

MKB Amsterdam is er vóór en dóór ondernemers. Als partner wil je méér dan lid zijn alleen: je gaat samen met ons proactief aan de slag om onze belangen te behartigen, activiteiten te organiseren en jouw doelgroep te ontmoeten en inspireren.

Wat houdt een partnership precies in?

Vraag het partnerplan aan door ons een email te sturen. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u in een persoonlijk gesprek.

Voor een actueel overzicht van onze partners vindt u op de Homepage en op de speciale Partnerpagina.

Welke vormen van partnerships zijn er?

We kennen diverse partnerpakketten voor zowel ondernemers, ondernemersverenigingen als maatschappelijke organisaties. Neem contact met ons op voor een nadere toelichting.

Wat kost een MKB partnership?

Het instaptarief voor een partnership is € 750,- en kent geen limiet. Er is ruimte voor maatwerkafspraken, maar we hanteren grofweg de volgende pakketten.

  • Netwerkpartner (€ 750,-)
  • Co-partner (€ 2500,-)
  • Partner (vanaf € 5000,-)
  • Evenementpartner (maatwerk)
Kan ik ook partner van MKB Amsterdam worden als ik niet in Amsterdam gevestigd ben?

Ja hoor, geen probleem! Neem contact met ons op voor meer informatie.