Dat de graanprijzen flink stijgen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, heeft geen effect op de prijs van het brood van Hartog’s Volkoren aan de Wibautstraat. Hartog bakt al sinds jaar en dag brood van zelf gemalen tarwe van leveranciers uit de Haarlemmermeerpolder. Het Amsterdamse bedrijf is naar eigen zeggen de enige in Nederland die dat doet.

Het gebruik van lokaal geproduceerde en aangeleverde grondstoffen brengt Fred Tiggelman, eigenaar van Hartog’s Volkoren, nu in een gunstige positie. ”Toen de familie Hartog de bakkerij oprichtte in 1896 was het verbruik van energie en logistiek al een ding. Toen is er al voor gekozen om zo duurzaam mogelijk te produceren en dat gedachtegoed zetten we graag voort.”

Ook uit het recentere verleden heeft Tiggelman de nodige lessen getrokken: ”De afgelopen twee jaar hebben we geregeld gezien dat het onrustig was op de grondstoffenmarkt. De coronacrisis en de blokkade in het Suezkanaal zijn daarvan goede voorbeelden.” Toen hij een flinke voorraad graan kon inkopen voor een goede prijs heeft hij dat dan ook gedaan en dat biedt nu, in een tijd van oorlog in Oekraïne, helemaal uitkomst.

Graanschuur van Europa

Rusland en Oekraïne worden ook wel de graanschuur van Europa genoemd en omdat daar nu oorlog woedt heeft dat consequenties voor de prijs van het graan dat normaal gesproken uit dat gebied wordt geïmporteerd. Eerder deze maand meldde de Volkskrant al een explosieve stijging van ruim 40 procent op de wereldwijde tarweprijs.

Voorlopig zullen we daar bij de prijs van het brood van Hartog’s Volkoren niet veel van merken. Tiggelman verwacht in ieder geval tot de zomer de huidige prijs te kunnen hanteren. ”Of de prijs daarna toch omhoog moet weet ik niet, maar als het zo is, zal het niet veel zijn”, besluit hij.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.