Ben jij of ken jij de duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam?! Dan is Van Amsterdamse Bodem op zoek naar jou!  Nomineer jezelf of een andere ondernemer en word in het zonnetje gezet met prijzen waar je alleen maar nog meer van groeit. Duurzaamheid en gezondheid gaan vaak hand in hand, en ondernemers die hieraan bijdragen verdienen een podium!

Over de VAB Prijs

Voor het eerst wordt dit jaar door een jury van gevierde voedselveranderaars de gezondste en duurzaamste voedselpionier van Amsterdamse bodem verkozen! ‘Waarom deze prijs?’, vragen we aan Marijn Kallenberg van de organisatie. ‘Met duurzaam en gezond ondernemen ben je dubbel zo goed bezig en lokaal eten gaat vaak hand in hand met gezond eten. Ondernemers die hieraan bijdragen mogen daar best een keer voor in het zonnetje gezet worden.’

In juli en augustus kunnen voedselpioniers zichzelf of een andere ondernemer nomineren. Daarna selecteert de professionele jury de meest gezonde en duurzame ondernemers. De winnaar wordt bepaald na een (online) pitchronde en de enige echte Van Amsterdamse Bodem Prijs wordt overhandigd in het najaar eind september in Pakhuis de Zwijger. Daarnaast krijgt de winnaar extra aandacht op het platform, advies op maat, een ontmoeting met groene en kersverse Michelinster-winnaar chef Jos Timmer van restaurant de Kas, een kans om de producten aan te bieden op de ZuiderMRKT en natuurlijk eeuwige roem voor het winnen van de allereerste Van Amsterdamse Bodem Prijs!

Eet gezond, koop lokaal

MKB-Amsterdam organiseert elke maand de verkiezing van het product van de maand. Deze verkiezing, waarbij producten van uiteenlopende herkomst worden genomineerd, staat in de maand augustus in het teken van Amsterdams eten. MKB-Amsterdam heeft binnen haar werkgroep Food Capital de missie om zoveel mogelijk Amsterdammers toegang te geven tot lekker, gezond, betaalbaar en duurzaam eten. De ondernemers die genomineerd zijn voor de VAB-prijs maken dit mogelijk. Stem dus! En koop lokaal!

Aanmelden voor de Van Amsterdamse Bodemprijs kan t/m 1 september. Meld je aan via deze link!