Ben jij of ken jij de duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam?! Dan is Van Amsterdamse Bodem op zoek naar jou!  Nomineer jezelf of een andere ondernemer en word in het zonnetje gezet met prijzen waar je alleen maar nog meer van groeit. Duurzaamheid en gezondheid gaan vaak hand in hand, en ondernemers die hieraan bijdragen verdienen een podium!

Over de VAB Prijs

Voor het eerst wordt dit jaar door een jury van gevierde voedselveranderaars de gezondste en duurzaamste voedselpionier van Amsterdamse bodem verkozen! ‘Waarom deze prijs?’, vragen we aan Marijn Kallenberg van de organisatie. ‘Met duurzaam en gezond ondernemen ben je dubbel zo goed bezig en lokaal eten gaat vaak hand in hand met gezond eten. Ondernemers die hieraan bijdragen mogen daar best een keer voor in het zonnetje gezet worden.’

In juli en augustus kunnen voedselpioniers zichzelf of een andere ondernemer nomineren. Daarna selecteert de professionele jury de meest gezonde en duurzame ondernemers. De winnaar wordt bepaald na een (online) pitchronde en de enige echte Van Amsterdamse Bodem Prijs wordt overhandigd in het najaar eind september in Pakhuis de Zwijger. Daarnaast krijgt de winnaar extra aandacht op het platform, advies op maat, een ontmoeting met groene en kersverse Michelinster-winnaar chef Jos Timmer van restaurant de Kas, een kans om de producten aan te bieden op de ZuiderMRKT en natuurlijk eeuwige roem voor het winnen van de allereerste Van Amsterdamse Bodem Prijs!

Eet gezond, koop lokaal

MKB-Amsterdam organiseert elke maand de verkiezing van het product van de maand. Deze verkiezing, waarbij producten van uiteenlopende herkomst worden genomineerd, staat in de maand augustus in het teken van Amsterdams eten. MKB-Amsterdam heeft binnen haar werkgroep Food Capital de missie om zoveel mogelijk Amsterdammers toegang te geven tot lekker, gezond, betaalbaar en duurzaam eten. De ondernemers die genomineerd zijn voor de VAB-prijs maken dit mogelijk. Stem dus! En koop lokaal!

Aanmelden voor de Van Amsterdamse Bodemprijs kan t/m 1 september. Meld je aan via deze link!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Gemeente komt met steunfonds van 20 miljoen voor ondernemers

Gemeente komt met steunfonds van 20 miljoen voor ondernemers

Bart Drenth, voorzitter MKB-Amsterdam: “Deze energiecrisis kan veel mkb bedrijven de kop kosten. Daarom is het goed dat de gemeente met een steunfonds komt. Er zijn maatregelen nodig om bedrijven nu door de crisis te loodsen. En we moeten versneld inzetten op besparing van energie. Daarin werkt MKB-Amsterdam graag samen met de gemeente.”

Raad mag in voorjaar beslissen over proef knip Weesperstraat 

Raad mag in voorjaar beslissen over proef knip Weesperstraat 

De knip op de Weesperstraat is al jarenlang onderwerp van discussie. MKB-Amsterdam is net als een meerderheid in de raad tegen de knip en pleit tegen de uitvoering van een duur proefproject. Verkeerswethouder Melanie van der Horst (D66) zegde de raad gisteren toe de discussie over de uitkomsten van het lopende verkeersonderzoek af te wachten tot komend voorjaar. ‘De raad kan dan desgewenst opdracht geven voor een eventuele proef.’

Maandag 3 oktober, Groeiborrel en workshop VR!

Maandag 3 oktober, Groeiborrel en workshop VR!

Hoe ga je om met de energiecrisis? Wat staat er nou in de Miljoennota? Gaat de gemeente Amsterdam ons helpen? Op maandag 3 oktober staan de deuren van de Oranjekerk weer open voor de maandelijkse Groeiborrel. Hét moment om bij te praten met mensen die dezelfde vragen hebben.

Stem op je favoriete Amsterdam Start Up Product

Stem op je favoriete Amsterdam Start Up Product

Je kunt nog stemmen op de vijf producten die genomineerd zijn voor Product van de Maand. Joël Dori van StartUp Amsterdam: ‘Impact ondernemers kunnen ons helpen lastige vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld digitalisering, mobiliteit en voedselverspilling op te lossen. De genomineerde bedrijven zijn hiervan een prachtig voorbeeld.’

Ondernemer: laat ons weten wat je nodig hebt!

Ondernemer: laat ons weten wat je nodig hebt!

Het is Prinsjesdag en uit de Miljoenennota blijkt dat het mkb op weinig steun van de regering kan rekenen. Terwijl veel ondernemers het zwaar hebben. MKB-Amsterdam is in gesprek met de gemeente Amsterdam voor meer steun aan het lokale mkb. Deel met ons wat jij als ondernemer nodig hebt om deze crisis te overleven!