Ben jij of ken jij de duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam?! Dan is Van Amsterdamse Bodem op zoek naar jou!  Nomineer jezelf of een andere ondernemer en word in het zonnetje gezet met prijzen waar je alleen maar nog meer van groeit. Duurzaamheid en gezondheid gaan vaak hand in hand, en ondernemers die hieraan bijdragen verdienen een podium!

Over de VAB Prijs

Voor het eerst wordt dit jaar door een jury van gevierde voedselveranderaars de gezondste en duurzaamste voedselpionier van Amsterdamse bodem verkozen! ‘Waarom deze prijs?’, vragen we aan Marijn Kallenberg van de organisatie. ‘Met duurzaam en gezond ondernemen ben je dubbel zo goed bezig en lokaal eten gaat vaak hand in hand met gezond eten. Ondernemers die hieraan bijdragen mogen daar best een keer voor in het zonnetje gezet worden.’

In juli en augustus kunnen voedselpioniers zichzelf of een andere ondernemer nomineren. Daarna selecteert de professionele jury de meest gezonde en duurzame ondernemers. De winnaar wordt bepaald na een (online) pitchronde en de enige echte Van Amsterdamse Bodem Prijs wordt overhandigd in het najaar eind september in Pakhuis de Zwijger. Daarnaast krijgt de winnaar extra aandacht op het platform, advies op maat, een ontmoeting met groene en kersverse Michelinster-winnaar chef Jos Timmer van restaurant de Kas, een kans om de producten aan te bieden op de ZuiderMRKT en natuurlijk eeuwige roem voor het winnen van de allereerste Van Amsterdamse Bodem Prijs!

Eet gezond, koop lokaal

MKB-Amsterdam organiseert elke maand de verkiezing van het product van de maand. Deze verkiezing, waarbij producten van uiteenlopende herkomst worden genomineerd, staat in de maand augustus in het teken van Amsterdams eten. MKB-Amsterdam heeft binnen haar werkgroep Food Capital de missie om zoveel mogelijk Amsterdammers toegang te geven tot lekker, gezond, betaalbaar en duurzaam eten. De ondernemers die genomineerd zijn voor de VAB-prijs maken dit mogelijk. Stem dus! En koop lokaal!

Aanmelden voor de Van Amsterdamse Bodemprijs kan t/m 1 september. Meld je aan via deze link!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!