Augustus is begonnen, dat betekent dat ook de titelstrijd om het Product van de Maand weer is losgebarsten! Deze maand hebben we vijf kanshebbers, die zijn genomineerd door Van Amsterdamse Bodem (VAB).  VAB is een snel groeiend platform voor voedselinitiatieven uit de metropoolregio Amsterdam. Op VAB kun je kennismaken met nieuwe producten en op de hoogte blijven van voedselevents in de stad. Oftewel, het platform die je de weg wijst door het voedsellandschap van Amsterdam. Dit zijn de vijf genomineerden, allemaal smakelijke produkten van Amsterdamse bodem!

Kimchi kroket van Funkgilde

Bij  Funkgilde ontwikkelen ze ‘funky’ ambachtelijke snacks. Als je weleens je neus in een fermentatieproces hebt gestoken, weet je ook wat ze bedoelen met ‘funk’…Dat zie je al meteen aan de eerste snack die Funk Gilde op de markt heeft gebracht: de Kimchi Kroket. Deze combinatie van de oer-Hollandse kroket en pittige Koreaanse kimchi is uniek.

Zuurkool van Thull’s deli

Thull’s Deli is een eetwinkel: een traiteur, lunch-delicatessenzaak, wijnwinkel, fermentatie & inmakerij ineen. Naast lunch en verse maaltijden maken ze ook onze eigen pickles en gefermenteerde groente zoals kimchi en ze brouwen waterkefir en kombucha. De zuurkool van Thull’s is heerlijk fris, op een hot dog, met wat aardappelpuree of in een zomerse salade.

Jonge vegan Gouda van Willicroft

Willicroft maakt veganistische alternatieven voor kaas. Met zorg voor de planeet en voor je smaakpapillen combineren ze klassieke kaasmaaktechnieken met plantaardige ingrediënten. Hun lekker wegsmeltende jonge kaas gaat heel goed op tosti’s, pizza, burgers en op de ovenschotel.

Salsa van Jara

Andres JARA is een Colombiaanse kok en de mede/eigenaar van het stadslandbouwbedrijf ´De Stadsgroenteboer´ in Amsterdam West. In de coronatijd heeft hij een nieuw product gemaakt, Jara. Hij koopt voedseloverschotten van lokale boeren en maakt daar heerlijke sauzen en salsa´s van. 100% lokaal, 100% lekker.

Pita pittige tempeh van Yemaya

In maart 2020 opende het eerste vegan restaurant in Zuidoost: Yemaya. Martin, Merrel en Sharon koken er de lekkerste, volledig plantaardige, Surinaamse maaltijden. De naam Yemayá komt van de Afrikaans-Carribische godin van de zee, en staat symbool voor connectie. De drie eigenaren willen de community in Zuidoost versterken. En ze maken hun eigen tempe!

Stem op je favoriete product!

Honger, trek en zin om je favoriete Amsterdamse eten te steunen! Breng nu je stem uit!

Stemmen kan tot donderdag 1 september,  17.00 uur.

Op maandag 5 september wordt tijdens de Groeiborrel van MKB-Amsterdam in de Oranjekerk de winnaar van de juryprijs én de publieksprijs bekendgemaakt. Ben jij erbij? Zet ‘m dan gauw in je agenda. Tot dan!

Amsterdam Food Capital

Amsterdam Food Capital is een initiatief van o.a. MKB-Amsterdam en Horeca Amsterdam. Voor en door ondernemers, dit samenwerkingsverband streeft er naar om Amsterdam op de kaart te zetten als smaakmaker van lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar eten. Deze producten van Van Amsterdamse bodem zijn een prachtige illustratie van de rijkdom van het Amsterdamse etensleven!