Bij UP Events in Amsterdam Nieuw-West is elke dag wat te beleven. Van lasergamen tot een escape challenge, en van boogschieten tot arcade games. Je bent er aan het juiste adres voor je vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of kinderpartijtje. En dat komt omdat een geweldig, divers team van medewerkers van ieder event een feestje maakt!

Om van ieder evenement een succes te maken is het natuurlijk zaak dat het terrein van UP Events er piekfijn bij ligt. Daarvoor werkt de evenementenorganisator samen met Pantar. Een schot in de roos, want via Pantar kwam medewerker Clerence ongeveer een jaar geleden binnen als tuinman. Al gauw liet hij zien van alle markten thuis te zijn: zo doet hij ook andere klussen. Zijn begeleider Micaïn Helenklaken is enthousiast over Clerence: “Hij is vanaf het begin enorm gemotiveerd en neemt zelf ook initiatief om dingen op te pakken.” UP Events was zo enthousiast over Clerence dat ze hem een contract hebben aangeboden. Hij is inmiddels in dienst.

UP Events maakte de bewuste keuze om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en dat is dan ook de reden om samen te werken met Pantar. “We wilden mensen die doorgaans minder kansen hebben in de werkomgeving juist die kans bieden en dat heeft goed uitgepakt”, legt Helenklaken uit. Facility manager Danny Ramaker voegt daaraan toe: “Clerence heeft wat minder mazzel gehad in zijn leven, maar hij is een hartstikke fijne werknemer. Het is mooi om te zien dat hij het zo goed doet.”

Waarom als bedrijf niet willen bijdragen aan de maatschappij?

Om ervoor te zorgen dat UP Events een geschikte medewerker zou krijgen, kwam Pantar bij het bedrijf langs. Ramaker: “Ze hebben geïnventariseerd hoe het bedrijf in elkaar steekt, welke werkzaamheden een medewerker moet doen en welke mate van zelfstandigheid wij verlangen. Op basis van die informatie is uiteindelijk een match gemaakt.”

Ramaker kan maatschappelijk verantwoord ondernemen en samenwerken met Pantar dan ook zeker aanraden: “Waarom zou je als ondernemer niet willen bijdragen aan de maatschappij en medewerkers als Clerence een steuntje in de rug willen bieden?” UP Events is het levende bewijs: het kan zomaar tot mooie dingen leiden. “En zo niet, je ziet niet voor het leven aan een medewerker vast. Bij een slecht huwelijk kun je gewoon verder kijken”, besluit hij. 

Omdenken voor Werkgevers: ‘Inclusief Werkgeverschap’

Het niet kunnen vinden van het juiste personeel belemmert de bedrijfsvoering en de groei van bedrijven. Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden. Dat is de reden dat MKB-Amsterdam werkgevers wil informeren over het inclusieve werkgeverschap, wat het bedrijven oplevert en hoe het werkt. Voor informatie en inspiratie over inclusief werkgeverschap klik hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.