De Nederlandse natuur herstellen en de biodiversiteit verbeteren: dat is het doel van Wilder Land. Het Amsterdamse bedrijf vraagt boeren om inheemse gewassen en plantensoorten te telen en daar profiteren we allemaal van. Het trekt nieuwe diersoorten aan, de boeren kunnen door een biologische werkwijze hun geld verdienen en Wilder Land zelf maakt er heerlijke producten van waar iedereen van kan genieten! Een bijzondere missie dus, die het bedrijf met een divers team van toegewijde medewerkers tot een groot succes maakt.

Van ijsthee tot bier en van granola tot pasta: Wilder Land maakt allerlei overheerlijke producten. Boeren brengen hun oogst naar het bedrijf en dan kan het productieproces beginnen. Zo versnijdt en droogt het bedrijf zelf kruiden en worden alle producten onder eigen dak gemaakt. Ook het verpakken en verzenden van de producten doet Wilder Land helemaal zelf.

Om dat voor elkaar te krijgen verzamelden oprichters Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt een team van vijf mensen in vaste dienst, aangevuld door zo’n vijf tot tien medewerkers van Pantar, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpt. Het verwerkingsproces is opgedeeld in kleine, makkelijk uitvoerbare stapjes. Iedere Pantar-medewerker richt zich op één vaste taak per dag, en dat werkt heel goed. “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”, vindt Westerwoudt.

Voorstander van lokale keten

De samenwerking met Pantar was voor Wilder Land een gouden zet. “Het is heel pragmatisch”, zo omschrijft Westerwoudt het. “Als wij een grote order krijgen en daar extra handjes voor nodig hebben, dan organiseert Pantar dat.” Bovendien past het bij de visie van Wilder Land om lokaal extra werkgelegenheid te creëren. “We zijn voorstander van een lokale keten, bijvoorbeeld met onze lokale leveranciers. Daar past bij dat we ook lokaal medewerkers werven. En dat dit deels ook nog mensen zijn die over het algemeen wat moeilijker aan werk komen, is helemaal mooi meegenomen.”

Omdenken voor Werkgevers: ‘Inclusief Werkgeverschap’

Het niet kunnen vinden van het juiste personeel belemmert de bedrijfsvoering en de groei van bedrijven. Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden. Dat is de reden dat MKB-Amsterdam werkgevers wil informeren over het inclusieve werkgeverschap, wat het bedrijven oplevert en hoe het werkt. Voor informatie en inspiratie over inclusief werkgeverschap klik hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Geef je mening over de Uitstootvrije zone Amsterdam

Geef je mening over de Uitstootvrije zone Amsterdam

Nog tot 23 oktober 2023 kunnen ondernemers hun mening delen over de uitstootvrije zone via www.amsterdam.nl/inspraak . Jouw betrokkenheid als ondernemer is cruciaal voor de toekomst van de zone en kan het verkeersbesluit beïnvloeden. De gemeente Amsterdam organiseert diverse evenementen om je te informeren en jouw mening te horen.