Sinds 2015 is Michal van Dantzig vrijwilliger bestuurslid bij MKB-Metropool Amsterdam. Haar rol als bestuurslid is de belangenbehartiging van de MKB ondernemer op alle arbeidsmarkt gerelateerde onderwerpen. In het dagelijks leven is Michal ondernemer. Vanuit haar bedrijf WinWinWerkt helpt zij werkgevers, door middel van recruitment-marketing, bij het binnenhalen van nieuwe medewerkers. Ook als je gepensioneerde flexkrachten aan je bedrijf wil verbinden, ben je bij WinWinWerkt aan het juiste adres. 

We vragen Michal wat haar drijft in haar bestuursfunctie voor MKB-Metropool Amsterdam. 

Michal: “Het ondernemerschap heeft mij van kinds af aan geboeid. Ik was 46 jaar voordat ik de stap naar ondernemerschap daadwerkelijk zette.  In mijn laatste loondienst baan als marketing en Public Relations manager bij een uitzendorganisatie voor gepensioneerden heb ik invloed kunnen uitoefenen op wet en regelgeving m.b.t. werkende AOW gerechtigden. Ik heb met mijn PR aanpak veel kunnen bereiken. Die ervaring, en een brede kennis van de arbeidsmarkt, neem ik mee in mijn bestuursfunctie voor MKB-Metropool Amsterdam. 

Behalve dat ik mijn kennis en talenten kan benutten, vind ik het leuke aan dit bestuurswerk dat ik mijn passie voor ondernemerschap kan combineren met mijn persoonlijke missie. Ik vind het belangrijk dat in onze samenleving iedereen kansen krijgt en dat we met respect en verdraagzaamheid met elkaar omgaan. Een goed functionerende arbeidsmarkt speelt daarin een belangrijke rol. Met mijn werk voor MKB-Metropool Amsterdam, maar ook als ondernemer en in mijn andere vrijwilligersfuncties, kan ik  mijn persoonlijke missie uitdragen en een positieve invloed uitoefenen op onze samenleving.” 

Belangenbehartiging MKB op arbeidsmarkt gerelateerde onderwerpen

Je vertegenwoordigt MKB-Metropool Amsterdam in de beleid bepalende overlegstructuur  van ambtenaren en wethouders van de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam. Waarom is het belangrijk dat wij als belangenbehartiger van MKB aan tafel zitten?

Michal “De arbeidsmarktregio omvat 9 gemeenten met als centrumgemeente Amsterdam. De organisaties hierin vertegenwoordigd werken samen aan een goed functionerende arbeidsmarkt.  Dit is belangrijk voor de economie en onze samenleving. De continu uitdagingen, vraagt  een strategische en samenwerkende aanpak. Mijn rol is om het perspectief van de MKB ondernemer in te brengen en het behartigen van de belangen van onze achterban. Als MKB Metropool Amsterdam maken wij ons sterk voor het heden maar zeker ook de toekomstbestendigheid  van de MKB Ondernemer. Arbeidsmarkt en onderwijs is daar een belangrijk onderdeel in. 

Omdenken voor werkgevers ‘inclusief werkgeverschap’ 

Je bent de initiatiefnemer en projectleider van een communicatiecampagne over inclusief werkgeverschap. De campagne wordt gevoerd vanaf de website van MKB-Metropool Amsterdam. Waarom vind je inclusief werkgeverschap een belangrijk onderwerp voor onze achterban?

Michal “Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt en de grote vraag vanuit werkgevers, zijn er nog veel mensen beschikbaar waarvan het talent en de potentie onvoldoende wordt gezien. Hier zien we echt kansen, zowel voor de mensen die nu langs de kant staan als voor ondernemers die staan te springen om personeel. Met deze campagne willen we werkgevers inspireren, informeren en tot actie aanzetten. We geven antwoord op de vragen: is inclusief werkgeverschap dé oplossing tegen de krapte op de arbeidsmarkt? Waarom zou je het willen als werkgever? En hoe werkt het eigenlijk in de praktijk? De campagne  omvat een reeks video’s, artikelen en sociale media-uitingen waarin je kennis maakt met inclusief werkgeverschap. Ondernemers die daar al eerder mee aan de slag gingen vertellen hoe zij dat hebben aangepakt én hoe medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt hun bedrijf verder op weg hebben geholpen. Een van de ondernemers is Tom van Ruitenbeek van Upperbloom.” Lees het artikel en bekijk de video van 2 minuten over Upperbloom. 

De campagne wordt de komende tijd via alle kanalen van MKB-Metropool Amsterdam zichtbaar gemaakt. Wil je de campagne volgen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van MKB-Metropool Amsterdam.

 

Platform Onbekend Talent, inspiratie en gratis ontzorgen ‘matching’ dienstverlening

In de campagne over inclusief werkgeverschap betrek je het platform Onbekend Talent. Werkgevers kunnen via Onbekend Talent talentenprofielen bekijken van beschikbare kandidaten. Onbekend Talent is jouw initiatief. Kan je daar iets over vertellen? 

Michal “Vanuit mijn brede kennis en interesse in arbeidsmarkt onderwerpen, raakte ik in 2015 betrokken bij de re-integratie arbeidsmarkt. Het frustreert mij (en mij niet alleen) dat er nog zoveel mensen aan de kant staan die graag willen werken en daar onvoldoende de kans voor krijgen. En dat terwijl werkgevers zitten te springen om mensen. Het bij elkaar brengen van kandidaat en werkgever vraagt echt veel aandacht als je succesvolle en bestendige matches wil realiseren. Er zijn re-integratiespecialisten, zoals AM match en Pantar, die dit heel goed doen. Die re-integratiespecialisten, hun beschikbare kandidaten, brengt Onbekend Talent samen, zichtbaar en beschikbaar voor werkgevers op zoek naar personeel. 

Werkgevers kunnen op Onbekend Talent talentenprofielen inzien van beschikbare kandidaten en zelf bedenken of iemand goed zou kunnen passen bij het werk dat het bedrijf kan bieden. Ik vergelijk het met Funda, het huizenplatform. Huizen (met karakteristieken) zijn bij Onbekend Talent WERKZOEKENDEN (met talenten en wensen).  Ontstaat door het lezen van een talentenprofiel interesse, dan laat je jouw contactgegevens achter. De coach van de kandidaat neemt contact op met de geïnteresseerde werkgever en kan  alle vragen over de kandidaat, arbeidsrelatie, subsidies e.d. beantwoorden. Vanaf dat contactmoment is de coach van de kandidaat de ontzorger voor de werkgever vooraf, tijdens en nadat de match is gerealiseerd. 

Als je op zoek bent naar personeel en je wilt mensen een kans geven? Kijk dan zeker even naar de talentenprofielen en neem bij interesse, geheel vrijblijvend, contact op. Meer lees je op OnbekendTalent.nl. 

Omdenken voor Werkgevers: ‘Inclusief Werkgeverschap’

Het niet kunnen vinden van het juiste personeel belemmert de bedrijfsvoering en de groei van bedrijven. Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden. Dat is de reden dat MKB-Amsterdam werkgevers wil informeren over het inclusieve werkgeverschap, wat het bedrijven oplevert en hoe het werkt. Voor informatie en inspiratie over inclusief werkgeverschap klik hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Een mooie en krachtige partnerschap & samenwerking!

Een mooie en krachtige partnerschap & samenwerking!

Een mooie en krachtige partnerschap & samenwerking! Vanuit MKB-Metropool Amsterdam verwelkomen wij MUSIAD NEDERLAND als netwerkpartner. Wij willen samen op deze wijze de economie in de MRA regio integreren. Ondernemerschap kent geen grenzen. Daarnaast is...

Onze partner Onderneemin slaat vleugels uit naar Metropool!

Onze partner Onderneemin slaat vleugels uit naar Metropool!

Onderneemin heeft onlangs de stap gezet naar de regio Metropool Amsterdam. Onze voorzitter Achmed Baâdoud is dan ook heel content dat MKB-Metropool Amsterdam en Onderneemin mediapartner bij elkaar zijn geworden. “Dat sluit heel goed aan bij onze visie om het MKB...

GVB start trainingen voor Knoppentest bij sollicitatie GVB

GVB start trainingen voor Knoppentest bij sollicitatie GVB

GVB start trainingen voor Knoppentest bij sollicitatie GVB MKB-Metropool Amsterdam heeft met grote instemming kennis genomen van het besluit van het GVB om gemotiveerde sollicitanten voor de functie van trambestuurder structureel te gaan helpen om voor de...

Geen Knip, maar Knijp en Filters

Geen Knip, maar Knijp en Filters

Volgens wethouder Melanie van der Horst is het woord ‘Knip’ voortaan een ‘verboden woord’ en kiest de gemeenteraad ervoor van de Weesperstraat een fijne stadsstraat te maken, met twee maal één rijstrook, bredere fiets- en voetpaden, meer groen en een aantrekkelijkere...

Weesperstraat: Operatie geslaagd, patiënt overleden

Weesperstraat: Operatie geslaagd, patiënt overleden

MKB-Metropool Amsterdam heeft met instemming kennis genomen van de conclusie van het onderzoeksrapport over de Knip Weesperstraat: de knip Weesperstraat gaat definitief van tafel. Volgens het college was de proef wel geslaagd en heeft deze veel opgeleverd, maar...

Laat het GVB zijn Kip met Gouden Eieren niet hoeven slachten

Laat het GVB zijn Kip met Gouden Eieren niet hoeven slachten

Volgens het concept Programma van Eisen van de Vervoersregio Amsterdam voor het GVB voor de komende jaren moet het openbaar vervoer (OV) in het centrum en de oude stadsdelen verslechteren ten gunste van de nieuwe centra buiten de Ring A10. Een slecht plan, vindt MKB-...