In de zomer is het warmer en dat betekent natuurlijk dat de verwarming vaak uit kan. Maar… dat is niet de enige manier om te besparen op je energiekosten! Wist je bijvoorbeeld dat koelen zelfs duurder is dan verwarmen? Ondernemers kunnen op allerlei manieren zorgen voor een lagere energierekening. Wij nemen je mee langs de belangrijkste tips.

Allereerst is het natuurlijk handig om het binnen koel te houden als het kwik oploopt in de zomer. Dat kan natuurlijk met zonwering! Als je binnen wil koelen, doe dat dan met een energiezuinige airo en zet deze alleen aan als er iemand in de ruimte is. En heb je de airco aan? Houd dan ramen en deuren dicht! Anders heeft die airco maar weinig zin.

Als je winkelier bent is het misschien lastiger om de deur dicht te houden, met klanten die constant je zaak in en uit lopen. Hang daarom een bordje op de deur, om klanten te laten weten dat je de deur gesloten houdt om energie te besparen. De gemeente Amsterdam biedt gratis deurbordjes aan! Wil jij er ook een? Samen met je biz of ondernemersvereniging kun je die aanvragen via www.besteleenbordje.nl.

Tips voor de horeca

Voor horecaondernemers hebben we nog wat extra tips! En die gaan voornamelijk over de koelingen. Ontdooi, als je tijd hebt, je koelingen. Wist je namelijk dat iedere twee millimeter ijsvorming het energieverbruik met wel tien procent laat stijgen? Ook is het verstandig om de condensors achter je koeling goed schoon te maken, zodat ze hun warmte voldoende kwijt kunnen. En tot slot een no-brainer, als je je koeling of ander apparaat niet gebruikt, schakel hem dan uit.

Fijne zomer!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.