Wist je al dat wegwerpbekers per 1 januari 2024 verboden zijn? Dat lijkt misschien nog heel ver weg, maar de tijd gaat sneller dan je denkt. Zeker als je je nog moet voorbereiden op deze regel. Gelukkig organiseert de gemeente Amsterdam op 31 mei een bijeenkomst. Daar krijg je alle info die je nodig hebt om deze regel in jouw bedrijf door te voeren.

De gemeente organiseert het Cup Kickstarter Event in het NDSM-theater. Daar word je optimaal bijgepraat over de beslissingen die je moet nemen en veranderingen die je moet doorvoeren om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Daar komt namelijk wel iets meer bij kijken dan de aanschaf van wat mokken die de wegwerpbekertjes vervangen.

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga helpt je daarmee op weg. Na een sessie van zo’n twee uur loop jij de deur uit met een duidelijk plan van aanpak. Wil je alvast wat meer informatie? Luister dan hier de podcast van Merijn Tinga over deze verandering en wat daarvoor nodig is.

Ben jij er ook bij? Stuur dan een mail naar c.steenkamp.faaij@amsterdam.nl om je aan te melden. Tot 31 mei!

Het Cup Kickstarter Event vindt plaats op woensdag 31 mei, 12.30 uur – 15.00 uur in het NDSM-theater: NDSM-plein 85, 1033 WC Amsterdam Noord. De opening is in handen van wethouder Duurzaamheid Zita Pels.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?

MKB-Amsterdam is er voor ondernemers in de hele Metropoolregio!

MKB-Amsterdam is er voor ondernemers in de hele Metropoolregio!

Wie denkt dat MKB-Amsterdam zich alleen inzet voor ondernemers in de hoofdstad heeft het mis. Ondernemers uit de hele Metropoolregio Amsterdam zijn van harte welkom! Afgelopen week sprak onze voorzitter Achmed Baâdoud met Darshan Sloot van de Ondernemersvereniging Amstelveen om kennis te delen en te verkennen hoe beide verenigingen elkaar kunnen versterken.