Amsterdamse ondernemers halen opgelucht adem nu de verfoeide knips in de Weesperstraat en omliggende straten eindelijk zondag zijn opgeheven en zij verlost zijn van de bereikbaarheidsellende. MKB-Metropool Amsterdam wil nu vooral vooruitkijken en niet wachten op de evaluatie die eind dit jaar valt te verwachten.

Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Laten we met de bewoners, ondernemers en de gemeente nu doorpakken om van de Weesperstraat eindelijk een aantrekkelijke stadstraat te maken zonder nieuwe knips. Alsjeblieft geen experimentele fratsen van de gemeenteraad meer”.

Afgelopen donderdagavond hebben omwonenden en plaatselijke ondernemers aangegeven de handen ineen te willen slaan om van de Weesperstraat een leefbare stadsstraat te maken. Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther: “Wij pleiten al jaren voor een straat met één rijstrook in elke richting, dus geen ‘knip’ maar een ‘knijp’, invoeren van 30 km per uur, met meer ruimte voor voetgangers en fietsers, en een brede groenstrook met bomen in het midden. Maak de plinten van de grote gebouwen open met winkels en horeca en geef ruimte voor terrasjes aan de gevel”.

Hiermee zou de gemeente alsnog gevolg geven aan het Masterplan Wibautas dat begin deze eeuw door de gemeenteraad werd vastgesteld. Frankfurther: “Bewoners en ondernemers snappen niet waarom de uitvoering daarvan beperkt is gebleven tot de Wibautstraat. Ik zou zeggen: pak dat uitgewerkte plan uit de la en voer dat uit! De huidige enkele rijstrook bij het Namenmonument in zuidelijke richting, laat zien dat dit in principe mogelijk is”.

MKB-Metropool Amsterdam pleit ervoor dat de boogde ‘knijp’ wel gepaard gaat met aanvullende maatregelen om doorgaand verkeer te ontmoedigen.

Artikel Telegraaf: Vervoerders mijden Amsterdam bij einde knips

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.