Als a.s. zondag om 23 uur de slagbomen op de knip Weesperstraat en omliggende straten voor de laatste keer opengaan, zijn het vooral de Amsterdamse ondernemers die opgelucht adem zullen halen. MKB-Amsterdam heeft de bereikbaarheidsellende altijd voorzien en hiervoor gewaarschuwd. Diverse ondernemers overwegen schadeclaims tegen de gemeente in te dienen.

 

Afgelopen maandag ontstond er weer eens een compleet verkeersinfarct in de binnenstad toen zowel de IJ-tunnel als de Piet Heintunnel tijdelijk buiten gebruik waren. De slagbomen waren op verzoek van de politie wel opengezet, maar als niemand, inclusief de TomToms van deze wereld, dat weten, helpt dat dus ook niet, volgens Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam. “Hieruit blijkt weer eens hoe kwetsbaar de bereikbaarheid van de stad is en dat onvoorziene omstandigheden tijdens zo’n proef alles compleet vastzetten”.

 

Voor diverse ondernemers is de maat nu echt vol, ook al houdt de proef dit weekend op. MKB-Metropool Amsterdam heeft hier alle begrip voor. Frankfurther: “De gemeente realiseert zich onvoldoende hoeveel schade deze proef het bedrijfsleven heeft berokkend. Leveringen die veel te laat aankwamen, diensten van service- of installatiebedrijven die vertraging opliepen, bouwwerkzaamheden die uitliepen of werden uitgesteld, en musea, attracties en hotels die werden geconfronteerd met annuleringen van groepen en slechte reviews. De imagoschade zal zeker langer doorwerken”.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.