MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade tijdens de proef met de knip in de Weesperstraat, ook wordt afgesloten. Deze nieuwe afsluiting van 2 juni tot 24 juli is nodig vanwege de werkzaamheden aan de van Woustraat en loopt van de Eerste van der Helststraat tot aan de kruising met het Oosteinde. Vicevoorzitter Guido Frankfurther verwacht dat de verkeerschaos in grote delen van de stad niet meer te overzien zal zijn.

MKB-Amsterdam heeft drie jaar vol overtuiging campagne gevoerd tegen de afsluiting van de Weesperstraat voor autoverkeer en dus ook tegen de proef. In mei besloot de gemeenteraad de proef echter door te zetten welke nu van 12 juni tot 24 juli wordt gehouden. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Nu het besluit democratisch is genomen, willen we echt meedenken om de overlast voor het bedrijfsleven en het vele laad- en losverkeer te beperken. Maar dat nu ook nog de Stadhouderskade dicht gaat, is voor ons een complete verrassing en daar kan ik met mijn verstand niet bij.” 

Guido Frankfurther sprak hier ook over met AT5, kijk hier de uitzending van maandag 29 mei 2023.

Het verkeer dat tijdens de proef vanaf de Wibautstraat komt, kan bij het Rijnspoorplein rechtsaf naar de Mauritskade of linksaf naar de Stadhouderskade. Frankfurther: “Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur”.

MKB-Amsterdam raadt alle ondernemers, leveranciers en servicebedrijven aan hun alternatieve route van te voren te bepalen en zo mogelijk aan te rijden via de IJ-tunnel of Piet Heintunnel. Ook moedigen we aan om deel te nemen aan het belevingsonderzoek van de gemeente. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.