Afgelopen woensdag heeft de gemeenteraad besloten dat de proef met de knip Weesperstraat definitief doorgaat. Het betekent dat de straat van 12 juni tot 23 juli overdag en ’s avonds ter hoogte van de Nieuwe Keizersgracht met slagbomen wordt afgezet. Ook drie nabijgelegen straten, waaronder de Eilandenboulevard en Anne Frankstraat, zijn die periode dicht. MKB-Amsterdam roept alle ondernemers op om mee te doen aan een enquête van de gemeente om aan te geven wat voor impact de proef heeft op ieders bedrijfsvoering.

Vicevoorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther betreurt het dat de proef nu toch doorgaat: “Wij hebben er echt alles aan gedaan om deze proef van tafel te krijgen, omdat we denken dat dit dramatische gevolgen heeft voor de bereikbaarheid van de stadsdelen Oost en Centrum. Hier krijgen het laad- en losverkeer, de servicemonteurs en al het bouw- en taxivervoer ontzettend veel last van.”

Nu de beslissing is genomen om de proef door te laten gaan deze zomer, zet MKB-Amsterdam zich in om de overlast voor de Amsterdamse ondernemingen en hun toeleveranciers te beperken. Frankfurther: “Vanaf nu moet er door de gemeente volop worden ingezet op informatievoorziening naar bewoners en ondernemers in de hele Metropoolregio, zodat deze hun routes en manier van vervoer zo mogelijk kunnen aanpassen.”

Er zal tijdens de pilot ook een belevingsonderzoek worden uitgevoerd over de te houden proef. Je kan je via deze  link daarvoor aanmelden. Na je aanmelding, ontvang je voorafgaand, tijdens en na de pilot een korte vragenlijst. Deze resultaten worden samen met de rest van de evaluatie van de pilot aan de gemeenteraad aangeboden en meegenomen in hun afwegingen voor de toekomst van de Weesperstraat. MKB-Amsterdam beveelt dit onderzoek van harte aan.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?