MKB-Amsterdam start vanaf vandaag een onlinecampagne over inclusief werkgeverschap. Een campagne om mkb-werkgevers te inspireren om ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. 

Vanwege vergrijzing en ontgroening neemt de arbeidsmarktkrapte nog verder toe. Het binnenhalen en behouden van medewerkers is een uitdaging voor alle werkgevers in alle sectoren. Ondanks het grote aanbod aan vacatures staan er nog veel mensen langs de kant van de arbeidsmarkt. Mensen die graag willen werken maar waarvan het talent onvoldoende wordt gezien. MKB-Amsterdam ziet hier kansen voor de mensen zelf én voor de mkb-werkgevers die hard zitten te springen om personeel.

Michal van Dantzig bestuurslid Arbeidsmarkt en Onderwijs bij MKB-Amsterdam: “Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de personeelskrapte het hoofd te bieden. Met deze campagne geven we antwoord op de vragen: Inclusief werkgeverschap: is dat dé oplossing tegen de krapte op de arbeidsmarkt? Waarom zou je het willen als werkgever? En hoe werkt het in de praktijk?”

Vanaf deze week brengt MKB-Amsterdam verschillende berichten naar buiten, films, artikelen en social mediaposts. Met steeds een verwijzing naar de campagnepagina waar alle informatie wordt samengebracht: https://mkb-amsterdam.nl/omdenken-inclusief-werkgeverschap/ .

Nieuwsgierig geworden? MKB-Amsterdam trapt de campagne af met de een podcast over inclusief werkgeverschap. In de podcast komen de volgende vragen aan de orde: Inclusief werkgeverschap: is dat dé oplossing tegen de krapte op de arbeidsmarkt? Waarom zou je het willen als werkgever? En hoe werkt het in de praktijk? Op die vragen krijg je antwoord in de allereerste aflevering van de MKB-Amsterdam podcast. Lees hier het artikel over de podcast of luister hieronder gelijk de podcast op Spotify!

Omdenken voor Werkgevers: ‘Inclusief Werkgeverschap’

Het niet kunnen vinden van het juiste personeel belemmert de bedrijfsvoering en de groei van bedrijven. Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden. Dat is de reden dat MKB-Amsterdam werkgevers wil informeren over het inclusieve werkgeverschap, wat het bedrijven oplevert en hoe het werkt. Voor informatie en inspiratie over inclusief werkgeverschap klik hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.