Inclusief werkgeverschap: is dat dé oplossing tegen de krapte op de arbeidsmarkt? Waarom zou je het willen als werkgever? En hoe werkt het in de praktijk? Op die vragen krijg je antwoord in de allereerste aflevering van de MKB-Amsterdam podcast.

Onder leiding van Phidan Dao gaan diverse tafelgasten met elkaar in gesprek over hun ervaringen met inclusief werkgeverschap. Tom van Ruitenbeek, oprichter van Upperbloom, en directeur van metaalbewerkingsbedijf De Mercuur Arjan Klomp ondernemen al jaren sociaal en inclusief. In de podcast leggen zij uit waarom ze die keuze hebben gemaakt en wat het hun bedrijf oplevert.

Dan zijn er ook de sociaal ontwikkelingsbedrijven, die ervoor zorgen dat mensen met een arbeidsbeperking bij de juiste bedrijven terechtkomen, waar hun talent en motivatie tot z’n recht komt. Sandra Kloek van AM match en Clemens Pasman van Pantar weten daar alles over en vertellen hoe zij kandidaten aan de juiste werkplek koppelen. Ook kom je erachter welke ondersteuning je dan als werkgever mag verwachten. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het ontzorgen van de werkgever speelt een grote rol!

“Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de personeelskrapte het hoofd te bieden”

Michal van Dantzig

Tot slot schuift ook Michal van Dantzig aan. Als ondernemer en initiatiefnemer van inspiratieplatform Onbekend Talent is ook zij volledig thuis in het ontzorgen van werkgevers die mensen met talent en een afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen bieden. Ook is zij bestuurslid Arbeidsmarkt en Onderwijs bij MKB-Amsterdam. In die rol wil ze ondernemers inspireren en de weg wijzen naar praktische oplossingen bij het vinden van personeel. “Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de personeelskrapte het hoofd te bieden”, zo stelt Van Dantzig. Ze vertelt over de campagne die MKB-Amsterdam startte om ondernemers over de voordelen van sociaal en inclusief ondernemen.

Ook nieuwsgierig geworden naar de voordelen van inclusief werkgeverschap? Luister hier de podcast op Spotify:

Luister de podcast op Spotify

Liever met beeld erbij? Kijk en luister hier naar de podcast via YouTube:

Kijk en luister naar de podcast op YouTube

Deze podcast is een project van vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam, Commerciële Economie. Gespreksleider is Phidan Dao. De techniek is verzorgd door Jeffrey van Altena. Stef van den Berg en Thijs Lazet zijn verantwoordelijk voor een bereik van de podcast van 300.000 views, ondersteund door Vincent de Voogd en Marcia Appels van MKB-Amsterdam.

Meld je hier aan voor de MKB-Amsterdam nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom ondernemers in de regio Amsterdam.

Omdenken voor Werkgevers: ‘Inclusief Werkgeverschap’

Het niet kunnen vinden van het juiste personeel belemmert de bedrijfsvoering en de groei van bedrijven. Inclusief werkgeverschap is één van de oplossingen om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden. Dat is de reden dat MKB-Amsterdam werkgevers wil informeren over het inclusieve werkgeverschap, wat het bedrijven oplevert en hoe het werkt. Voor informatie en inspiratie over inclusief werkgeverschap klik hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.