Robot Playground voor Kids van RobotWise won afgelopen juni het ‘Product van de Maand’. Het is een sociaal educatief lesprogramma voor alle leeftijden, van basisschool tot en aan de universiteit. Zo wordt vanaf zeer jonge leeftijd interesse gewekt voor technologie en de wisselwerking met het functioneren van de mens. De focus ligt hierbij op de ontwikkeling van sociale, cognitieve vaardigheden. Ook volwassenen vinden inspiratie in de ontmoeting met de robots tijdens teambuilding events en bedrijfstrainingen, ‘Robot Playground voor Professionals’. We interviewen Tamar Neter, eigenaar en oprichter: “Naast een aantal start-up nominaties en een award in de wacht te hebben gesleept, was dit onze eerste MKB prijs. Voor ons een hele mooie volgende stap van start- up naar MKB. Het is een waardevolle erkenning in een turbulente periode, wat ons een extra boost heeft gegeven om door te blijven ontwikkelen.”

Waar staan jullie nu?
Neter: “Sinds maart 2020 zijn al onze activiteiten gecanceld en moesten we omdenken. We hebben strategische keuzes gemaakt, waaronder het aanvragen van subsidies voor scholen op basis van no-cure-no-pay. Wat heeft geresulteerd in het ophalen van € 900.000,- voor het onderwijs om te besteden aan onze lesprogramma’s, het opleiden van docententeams en de aanschaf van robots in 2021 voor de scholen. Verder hebben we het ‘Innovatiefonds Zorg en Welzijn Amstelveen’ aangeschreven en toegekend gekregen. We gaan hiermee professionals in de jeugdhulp in 2021 opleiden om educatieve robots in te zetten binnen hun bestaande therapieën. Ook starten we komend jaar met een uniek RobotWise Teamontwikkeling Programma voor organisaties en bedrijven. Na een bewogen jaar is het onze uitdaging om het RobotWise team uit te breiden met gekwalificeerde trainers en klaar te zijn voor alle mooie trajecten in 2021.”

“De missie van RobotWise is mensen te inspireren om de snel veranderende maatschappij te omarmen, waar technologie een sleutelrol speelt. We laten mensen ervaren hoe ze hun eigen vaardigheden kunnen ontdekken door samen te werken met robots. Onze visie is dat we zowel het onderwijs, jeugdhulp en bedrijfsleven helpen in deze transitie. RobotWise zet zich in voor talentontwikkeling met behulp van sociale, educatieve robots. Waardoor iedereen klaargestoomd wordt voor de toekomst en de tech & non-tech wereld dichter bij elkaar komt! Op dit moment zijn we ons e-learning/gamification platform aan het ontwikkelen, zodat iedereen toegang kan hebben tot onze programma’s. In de toekomst willen we graag samenwerken met partners, zodat zij ook onze les- en trainingsprogramma’s kunnen uitvoeren. Onze ambitie is om naast Nederland, ook internationaal onze diensten uit te rollen.”

Waarom zouden jullie Product van het Jaar prijs moeten winnen?
Tamar Neter: “De Robot Playground voor Kids van RobotWise geeft ieder kind de kans om zijn eigen talenten te ontdekken en spelenderwijs te laten groeien met behulp van sociale, educatieve robots! Wij zijn de eerste ter wereld die technische vaardigheden en soft skills door middel van robots samenbrengt. RobotWise neemt bij iedereen de angst voor technologie weg, door het kind in je naar boven te halen en je talenten te ontdekken.

Publieksprijs 2020: Top 25 genomineerden met de meeste publieksstemmen!
Alle top drie genomineerden van de Product van de Maand verkiezing maken kans om de publieksprijs te winnen. Hoe? Door in de maand december de meeste publieksstemmen te vergaren via een poll. Op onze website staat een overzicht met alle top 25 producten en daarmee kun je vrienden, familie en zakelijke relaties attenderen om op een product te stemmen.

Wil je stemmen op de Robot Playground voor Kids van Robotwise? Dat kan hier.

De uitreiking vindt plaats op onze Nieuwjaarsborrel op donderdag 14 januari. Wij wachten uiteraard nog even af wat de Coronamaatregelen op dat moment zijn. Op vrijdag 15 januari mag de winnaar van Product van het Jaar op de gong slaan van de AEX beurs in Amsterdam.

 

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Gemeente Amsterdam scheldt huur gemeentelijke panden deels kwijt

Gemeente Amsterdam scheldt huur gemeentelijke panden deels kwijt

Vorige week maakten we bekend juridische stappen te overwegen tegen de Amsterdamse gemeente, omdat ondernemers in financiële moeilijkheden geen huurkorting op gemeentelijke panden kregen. Afgelopen dinsdag maakte wethouder Meliani bekend 10 miljoen euro uit te trekken om ondernemers toch korting te kunnen geven. De gemeentelijke steun zal daarnaast bestaan uit verruiming van de terugbetalingstermijn van twee tot zes jaar. Bart Drenth: “Die langere afbetalingstermijn kan echt steun bieden, en het bedrag dat de gemeente hiervoor beschikbaar stelt geeft wel aan dat daar ook significant middelen voor beschikbaar zijn. Als MKB-Amsterdam kijken we uiteraard mee naar hoe de regeling zal uitpakken. Wel is er nog wat onduidelijkheid: welke criteria zijn er om kwijtschelding of korting te krijgen? Daarover denken we graag mee met de gemeente.”

Huurkorting: beter laat dan nooit

Huurkorting: beter laat dan nooit

Afgelopen dinsdag maakte wethouder Meliani van de gemeente Amsterdam bekend 10 miljoen euro uit te trekken om ondernemers toch huurkorting te kunnen geven. We vroegen aan ondernemers wat hun reactie is op deze uitkomst. Gerrit Key, uitbater van de Zuiderkerk, is hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Key: “Ik ben blij dat er eindelijk wat gebeurt en dat er iets los lijkt te komen. In eerste instantie was ik geschokt door de botte afwijzing van de gemeente, ondanks mijns inziens redelijke argumenten. Ik ben enorm hard geraakt, dan begrijp ik niet waarom het zo lang heeft moeten duren voordat de gemeente Amsterdam in de gaten kreeg hoe nijpend de situatie is. Kennelijk was er veel druk nodig vanuit MKB-Amsterdam en gemeenteraadsleden om het tij te doen keren. Wat het concreet voor mij betekent moet natuurlijk nog blijken. Het is in ieder geval een stap in de goede richting.”

Mona Keijzer (CDA): hoe kan het mkb versneld uit de crisis komen?

Mona Keijzer (CDA): hoe kan het mkb versneld uit de crisis komen?

MKB-Amsterdam gaat via een livestream op dinsdag 23 februari in gesprek met staatsecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) en met Diederik Boomsma, fractievoorzitter CDA Amsterdam over ondernemen. Voorzitter Bart Drenth wil in gesprek over de webwinkels. Webwinkels zijn uitgesloten van bepaalde lasten die wel gelden voor winkeliers, waarom? En hoe kan Amsterdam zich als stad ontwikkelen tot ‘Food Capital’ van Nederland? Henk Grifhorst wil praten over de lasten die voor ondernemers door de jaren heen verzwaard, daar komt nu de coronacrisis bij. Het CDA neemt dit initiatief om met ondernemers in gesprek te komen om te horen waar ondernemers tegenaan lopen. Tijdens de livestream staat centraal hoe ondernemers perspectief geboden kan worden. Hoe kan het MKB versneld uit de crisis komen?  Iedereen die aanwezig is in de livestream kan vragen of opmerkingen plaatsen via een livechat. Meepraten? Meld je aan!

MKB-Amsterdam wil meer perspectief voor ondernemers

MKB-Amsterdam wil meer perspectief voor ondernemers

MKB Limburg vroeg afgelopen dinsdag aan de veiligheidsregio’s Limburg om in het veiligheidsoverleg met het kabinet te pleiten voor een aangepaste routekaart die zicht geeft op hoe ondernemers veilig en verantwoord kunnen heropenen. MKB Limburg-voorzitter Monique Princen stelt dat de coronacrisis en alle gevolgen van dien een enorme impact hebben op de hele samenleving. En dat de gevolgen voor onze ondernemers gigantisch zijn. Daarom pleit zij voor verantwoorde heropening van horeca en detailhandel: ondernemers nemen graag hun verantwoordelijkheid om dit veilig te kunnen doen. Hetzelfde geldt voor de contactberoepen. Bart Drenth sluit zich aan bij het statement van MKB Limburg: ‘’Ook vanuit de Amsterdamse ondernemers is er dringend behoefte aan perspectief. We hopen dan ook van harte dat we op de steun vanuit de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland kunnen rekenen.’’

Even voorstellen: Bert Bos

Even voorstellen: Bert Bos

Normaal op deze plek een column van Bert Bos. Vandaag willen we Bert Bos voorstellen. Van topsporter tot één van de eerste bedrijfskundige adviseurs van Nederland. Bos weet als geen ander hoe het is om te groeien en laten groeien. Lees hier meer over Bert en zijn plannen en ambities als voorzitter van de werkgroep Groei, een belangrijk speerpunt van MKB-Amsterdam.

Betere bescherming bij overheidsopdrachten

Betere bescherming bij overheidsopdrachten

MKB-Nederland is tevreden over de stappen van staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken, CDA) voor betere rechtsbescherming bij overheidsopdrachten. Het gaat bij de opdrachten om zo’n 70 miljard euro per jaar. Veel ondernemers ervaren knelpunten bij aanbestedingen, zoals onredelijke inschrijvingseisen en verkeerde of onduidelijke procedures. Aanscherping van de Aanbestedingswet moet ervoor zorgen dat ondernemers bij procedures beter hun recht kunnen halen, wanneer deze verkeerd zijn vormgegeven of leiden tot de verkeerde selectie of gunning. Ook is afgesproken dat aanbestedende diensten de afhandeling van klachten moeten gaan monitoren en hierover rapporteren. Ook zal de effectiviteit van de genomen maatregelen bezien worden in een evaluatie, twee jaar na de inwerkingtreding van de wet.