Robot Playground van RobotWise
Robot Playground voor Kids van RobotWise, is een sociaal educatief trainingsprogramma met robots voor alle leeftijden, van basisschool tot en aan de universiteit. Zo wordt vanaf zeer jonge leeftijd interesse gewekt voor technologie en de wisselwerking met het functioneren van de mens. De focus ligt hierbij op de ontwikkeling van sociale, cognitieve vaardigheden.
Ook volwassenen vinden inspiratie in de ontmoeting met de robots tijdens teambuilding events en bedrijfstrainingen, ‘Robot Playground voor Professionals’.

Duurzaam  & innovatief
De dienst is een sociaal educatief trainingsprogramma met robots voor Kids van alle leeftijden. Naast het onderwijs biedt RobotWise dit interactieve programma ook aan in de jeugdhulp en het bedrijfsleven. Voor het onderwijs ontwikkelt RobotWise eigen lesprogramma’s waarbij zij co-teachers in de klas plaatsen om zo de groepsleerkrachten te ondersteunen & te trainen in hun eigen klas. Doel is hierbij dat de leerkrachten zelfstandig de robots in kunnen zetten in hun lessen. Naast deze duurzame ontwikkeling zijn de lessen gekoppeld aan de bestaande leerdoelen van het onderwijs. Op deze wijze is het mogelijk om de lessen te integreren in het bestaande curriculum. Zo krijgt ieder kind de kans om eigen talenten te ontdekken en spelenderwijs te groeien met behulp van sociale, educatieve robots.

RobotWise verbindt door haar programma’s mens & technologie, op een unieke wijze. Zij zijn de eerste ter wereld die technische vaardigheden en soft skills door middel van robots samenbrengt.Op deze wijze nemen zij bij iedereen de angst voor technologie weg, door het kind in je naar boven te halen en je talenten te ontdekken.

Waardecreatie voor regio Amsterdam
RobotWise is een mooie aanwinst voor de bedrijven in onze regio, aangezien ze jongeren goed voorbereiden op de toekomst door hun eigen skills nu te ontdekken en samen te werken met robots, zodat ze klaargestoomd zijn voor het bedrijfsleven. De Robot Playground voor Kids vergroot het imago van Amstelveen en de regio Amsterdam. Het is uniek in Nederland en heeft inmiddels ook een internationale uitstraling.

Vakmanschap
Vooral het bedenken, het ontwerp en de uitvoering van de programma ’s zijn zeer vakkundig. RobotWise speelt in op de ontwikkeling van de samenleving door samen te werken en kennis te delen met het onderwijs, de jeugdhulp en het bedrijfsleven. Hierdoor is het mogelijk om continue nieuwe programma’s (door) te ontwikkelen. Zelf hebben ze een eigen team opgeleid in de didactische werkwijze van RobotWise. De professionals van RobotWise zijn o.a. specialisten in het onderwijs, sociotherapeuten, gedragsspecialisten, (agile) coaches en management. Daarnaast zetten ze in op talentontwikkeling door deelnemers te stimuleren en te begeleiden in het ontdekken van hun eigen skills en hierin te groeien door de samenwerking met robots.

Creativiteit
‘Fouten maken met een glimlach en daardoor je eigen talenten ontdekken daar wordt RobotWise blij van.’
Het is creatief de lerende mens als uitgangspunt te nemen en secundair de techniek. De mens bepaalt wat de techniek doet en niet andersom. De maatschappelijke zorg ‘of de nieuwe generatie voldoende belangstelling voor techniek ontwikkelt’, daar speelt de Robot Playground voor Kids knap op in.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Digitaliseringsoffensief voor het mkb officieel van start

Digitaliseringsoffensief voor het mkb officieel van start

Wethouder Victor Everhardt: ”Digitalisering helpt je om te groeien, door je afzetmarkt te vergroten of je dienstverlening toegankelijker maken.” Wil je dit ook? Meld je gratis aan: www.Digitaliseringsoffensief.nl. 

Openingstijden vrijgeven

Openingstijden vrijgeven

Het is goed nieuws dat de 1,5 meter-regel wordt losgelaten, vindt MKB-Amsterdam. Maar nu mogen de openingstijden ook wel weer vrijgegeven worden. “Niet alleen om de horeca te redden, maar ook om te voorkomen dat huisfeestjes worden gestimuleerd.”

Wat nou als iedere peuk vijf cent waard zou zijn?

Wat nou als iedere peuk vijf cent waard zou zijn?

Gisteren vond weer een geslaagde Groeiborrel plaats in de ArenA. Daar werd ook de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt. Het Peukenplan van Peukenzee is de winnaar van zowel de vakjury als de publieksprijs.

Mensen van werk naar werk helpen

Mensen van werk naar werk helpen

Minister Koolmees bezocht het regionaal mobiliteitsteam van de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam. Het mobiliteitsteam helpt jou als werkgever bij het vinden van een nieuwe baan voor je medewerkers.

‘Banken, neem contant geld serieus’

‘Banken, neem contant geld serieus’

Veel ondernemers missen een servicepunt in hun buurt waar het mogelijk is om (klein)geld op te nemen of af te storten. MKB-Amsterdam roept banken op om te faciliteren dat ondernemers van hun service gebruik kunnen maken.