Robot Playground van RobotWise
Robot Playground voor Kids van RobotWise, is een sociaal educatief trainingsprogramma met robots voor alle leeftijden, van basisschool tot en aan de universiteit. Zo wordt vanaf zeer jonge leeftijd interesse gewekt voor technologie en de wisselwerking met het functioneren van de mens. De focus ligt hierbij op de ontwikkeling van sociale, cognitieve vaardigheden.
Ook volwassenen vinden inspiratie in de ontmoeting met de robots tijdens teambuilding events en bedrijfstrainingen, ‘Robot Playground voor Professionals’.

Duurzaam  & innovatief
De dienst is een sociaal educatief trainingsprogramma met robots voor Kids van alle leeftijden. Naast het onderwijs biedt RobotWise dit interactieve programma ook aan in de jeugdhulp en het bedrijfsleven. Voor het onderwijs ontwikkelt RobotWise eigen lesprogramma’s waarbij zij co-teachers in de klas plaatsen om zo de groepsleerkrachten te ondersteunen & te trainen in hun eigen klas. Doel is hierbij dat de leerkrachten zelfstandig de robots in kunnen zetten in hun lessen. Naast deze duurzame ontwikkeling zijn de lessen gekoppeld aan de bestaande leerdoelen van het onderwijs. Op deze wijze is het mogelijk om de lessen te integreren in het bestaande curriculum. Zo krijgt ieder kind de kans om eigen talenten te ontdekken en spelenderwijs te groeien met behulp van sociale, educatieve robots.

RobotWise verbindt door haar programma’s mens & technologie, op een unieke wijze. Zij zijn de eerste ter wereld die technische vaardigheden en soft skills door middel van robots samenbrengt.Op deze wijze nemen zij bij iedereen de angst voor technologie weg, door het kind in je naar boven te halen en je talenten te ontdekken.

Waardecreatie voor regio Amsterdam
RobotWise is een mooie aanwinst voor de bedrijven in onze regio, aangezien ze jongeren goed voorbereiden op de toekomst door hun eigen skills nu te ontdekken en samen te werken met robots, zodat ze klaargestoomd zijn voor het bedrijfsleven. De Robot Playground voor Kids vergroot het imago van Amstelveen en de regio Amsterdam. Het is uniek in Nederland en heeft inmiddels ook een internationale uitstraling.

Vakmanschap
Vooral het bedenken, het ontwerp en de uitvoering van de programma ’s zijn zeer vakkundig. RobotWise speelt in op de ontwikkeling van de samenleving door samen te werken en kennis te delen met het onderwijs, de jeugdhulp en het bedrijfsleven. Hierdoor is het mogelijk om continue nieuwe programma’s (door) te ontwikkelen. Zelf hebben ze een eigen team opgeleid in de didactische werkwijze van RobotWise. De professionals van RobotWise zijn o.a. specialisten in het onderwijs, sociotherapeuten, gedragsspecialisten, (agile) coaches en management. Daarnaast zetten ze in op talentontwikkeling door deelnemers te stimuleren en te begeleiden in het ontdekken van hun eigen skills en hierin te groeien door de samenwerking met robots.

Creativiteit
‘Fouten maken met een glimlach en daardoor je eigen talenten ontdekken daar wordt RobotWise blij van.’
Het is creatief de lerende mens als uitgangspunt te nemen en secundair de techniek. De mens bepaalt wat de techniek doet en niet andersom. De maatschappelijke zorg ‘of de nieuwe generatie voldoende belangstelling voor techniek ontwikkelt’, daar speelt de Robot Playground voor Kids knap op in.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Nu bezorg ik mensen een leuke en leerzame dag, én ondersteunen we bestaande initiatieven

Nu bezorg ik mensen een leuke en leerzame dag, én ondersteunen we bestaande initiatieven

De coronamaatregelen houden velen deuren gesloten. Wat voor een uitstapjes kan je dan nog met vrienden, een date of familie ondernemen? Met deze vraag richtte Danique Fennema (24) in oktober 2020 ‘Tassie’ op. Samen met lokale ondernemers, musea, buurtinitiatieven, stadbewoners en andere ‘lokale helden’ biedt zij ‘een tassie’ gevuld met een twee uur durende tour langs historische en culturele plekken in Amsterdam, speelse opdrachten en grappige ‘weetjes’, aan. Ook bevat elke tas een alcoholisch drankje en een snack voor de lekkere trek. Je kan zelf kiezen waar je de route met het gevulde Tassie wilt lopen, want Daniques onderneming is zo’n succes dat ze inmiddels een route door Amsterdam Centrum, de Jordaan, Amsterdam Oost en Amsterdam West heeft opgezet én bezig is met een nieuwe route door Utrecht. De producten in de tas zijn lokaal en de kopers van een Tassie lopen langs zo veel mogelijk maatschappelijke relevante buurtinitiatieven als mogelijk.

Jack’s bedrijf groeide sinds 2015 met 6000% door sociaal ondernemen

Jack’s bedrijf groeide sinds 2015 met 6000% door sociaal ondernemen

In 2009 startte Jack Stuifbergen met sociaal ondernemen. Hij nam mensen met een kwetsbare positie aan, zette hen in hun kracht en zag van alles groeien. Zijn bedrijf is door NL Groeit uitgeroepen tot één van de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland. MKB-Amsterdam is erg blij met Jack als nieuwe voorzitter van het speerpunt duurzaamheid. Stuifbergen wil samen met mkb’ers uit de regio Amsterdam, andere mkb’ers informeren en inspireren. Over de wijze waarop zijzelf de maatschappelijke meerwaarde van hun bedrijf kunnen uitdiepen én kunnen combineren met duurzame circulaire businessmodellen. Hij wil een denktank van duurzame ondernemers gaan vormen. Die de volgens hem hoognodige vertaalslag kunnen gaan maken van de duurzaamheidsambities van gemeentes en provincies naar de wat dit betekent voor nieuwe mogelijkheden voor ondernemers. Wil je komend jaar, samen met Jack, aan de slag? Meld je aan als team(bestuurs)lid: J.stuifbergen@breedweer.nl.

Mystery Guest, aanpak kansenongelijkheid en discriminatie

Mystery Guest, aanpak kansenongelijkheid en discriminatie

Een pittige discussie tussen voorzitter Bart Drenth en de Amsterdamse wethouder Wassink, ligt ten grondslag aan het project Mystery Guest. Drenth ageerde sterk tegen het voorstel van de wethouder om werkgevers die zich mogelijk schuldig maken aan arbeidsmarktdiscriminatie op de stagemarkt ‘te blamen en shamen’. Gelukkig heeft de wethouder dit idee snel losgelaten, omgebogen naar ‘naming en faming’. En is een constructieve aanpak gezocht en gevonden om het probleem van kansenongelijkheid en discriminatie op de stagemarkt aan te pakken. Hiermee is het een gezamenlijk project geworden van de gemeente Amsterdam, Michal van Dantzig namens MKB-Amsterdam en Lucas van Wees namens VNO NCW West. Op dit moment wordt er gewerkt aan verbetering en verspreiding van de tool Play to Stage.

Nieuw speerpunt MKB-Amsterdam: Behoud en versterking van winkels

Nieuw speerpunt MKB-Amsterdam: Behoud en versterking van winkels

Het winkellandschap verandert. Meer en meer mensen kopen producten online, in plaats van fysiek in de winkelstraat. Hiermee vormt het online shoppen zowel een bedreiging, als een nieuwe kans voor ondernemers. Het is belangrijk dat de voordelen van het veranderende winkellandschap voor ondernemers in kaart worden gebracht, online platforms aansluiten bij wat winkels nodig hebben, maar tegelijkertijd winkelgebieden aantrekkelijk en divers blijven. Vanaf dit jaar maakt MKB-Amsterdam zich daarom extra hard voor het behoud en de versterking van het winkelaanbod in de metropoolregio Amsterdam. Heb jij hier ook zo je ideeën over en wil je als bestuurslid van MKB-Amsterdam verder vormgeven aan dit speerpunt? Of zitting nemen in de werkgroep ‘Behoud en versterking van winkels’? Meld je aan bij: irene.van.der.zwan@mkb-amsterdam.nl

Gezelligheid kent geen tijd

Gezelligheid kent geen tijd

De schooldeuren gingen weer open. Een soort bevrijding. Voor ouders, opa’s en oma’s en voor kinderen. Ze haalden het NOS-journaal. Wat vind je het belangrijkste van weer naar school gaan? ‘Gezelligheid’. Niets over juffen, meester, leerstof en thuis? Gezelligheid met elkaar staat voorop. Een bemoedigend gegeven in een toch ingewikkelde samenleving, zonder of met Corona. De Z generatie zal ooit doorgroeien naar X en Y en als gezelligheid het speerpunt is dan worden wij nog het gezelligste land in de wereld. Niks geen somber X en Y.

Veilig ondernemen

Veilig ondernemen

Wist jij dat in een Platvorm Veilig Ondernemen (PVO) politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samen werken aan de oplossing van veiligheidsproblemen? Hieronder een greep uit de handvatten die hieruit ontstaan voor ondernemers. Belkaart: Hierin zijn alle belangrijke telefoonnummers bij incidenten voor ondernemers te vinden. Collectief winkelverbod: de overlastgever kan voor langere tijd toegang tot alle deelnemende winkels in het winkelgebied worden ontzegd. Cyberambassadeurs: Meldt jezelf daarom aan via deze link en wordt cyberambassadeur. PVO Amsterdam-Amstelland leidt ondernemers op tot cyber ambassadeurs. Lees verder.