De gemeente Amsterdam presenteerde eind oktober als reactie op de nijpende energiecrisis een ondersteuningsplan voor het mkb. Wethouder Mbarki trekt tien miljoen euro uit voor steun aan ondernemers in de stad. Een deel van dit geld gaat naar een fonds voor bedrijven die financieel tussen wal en schip dreigen te vallen. De rest van het geld zet de gemeente in om bedrijven te helpen te verduurzamen, onder andere door deelname in het actienetwerk 15%GasTerug. MKB-Amsterdam is een partner in dit succesvolle project.

Prijs voor directe actie

Het actienetwerk ‘15%GasTerug’ – onder regie van Amsterdam Economic Board – heeft zich tot doel gesteld om vóór het einde van 2022 met 15 procent structureel gas te besparen. Door de campagne ‘Zet ook de knop om’ worden ondernemers en burgers gemotiveerd om gas te besparen. Zo kun je een toolkit downloaden die speciaal ontwikkeld is voor Metropoolregio Amsterdam. De toolkit bevat de volledige campagne uitleg, een overzicht van de campagne-uitingen en toegang tot bestanden.

 C40 Cities heeft het initiatief 15% GasTerug op 19 oktober 2022 onderscheiden met een Bloomberg Philanthropies Award in de categorie voor initiatieven, gericht op directe actie om de klimaatcrisis aan te pakken. Deze prestigieuze, internationale prijs geeft het actienetwerk nog meer vleugels. Na de laatste meting in oktober staat de teller in Amsterdam op een structurele vermindering van 10.3%.

Met fix/ coach teams de wijken in

Jack Stuifbergen, voorzitter werkgroep Duurzaamheid van MKB-Amsterdam is actief betrokken bij het 15% GasTerug project. “We zien dat er steeds meer gevraagd wordt van de ondernemer, er wordt steeds vaker een beroep worden gedaan op enerzijds de innovatiekracht en anderzijds de maatschappelijke betrokkenheid van de ondernemer. Er is net een succesvolle pilot gedraaid met fix/coach teams in de Dapperbuurt. We gingen van deur tot deur om in gesprek te gaan met de ondernemers hoe je met praktische maatregelen energie kunt besparen.” Dankzij het succes van de pilot worden er per direct extra fix/coach teams ingezet, verspreid over heel de stad. De gemeente verwacht hiermee zo’n 500 ondernemers te kunnen helpen.

Doe mee!

Ben je MKB’er en wil je ook energie besparen? Meld je dan aan door te mailen naar info@actienetwerkgasterug.nl.Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!