Vandaag, op vrijdag 19 november vindt de officiële lancering van Local Heroes plaats. Vanwege de vrijdag aangekondigde coronamaatregelen zal dat online gebeuren. Bij de lancering zijn onder andere wethouder Everhardt van Economische Zaken en MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth aanwezig.

Local Heroes is een app waarmee Amsterdammers producten van lokale ondernemers kunnen bestellen. Die producten kunnen dan later worden opgehaald bij het pick-up point, of je kunt ze thuis laten bezorgen. Local Heroes komt dan naar je toe met jouw bestelling in een elektrische bakfiets. Tot voor kort kon dit alleen in de Kinkerbuurt en Oud-West.

Uitbreiding

Maar Local Heroes heeft zich uitgebreid! Sinds kort heeft de dienst een pick-up point bij Station Lelylaan. Ook zullen op korte termijn pick up points openen op de Dappermarkt, Noordermarkt en in de Pijp. Vanaf november is de service zelfs door heel Amsterdam én daarbuiten beschikbaar! Er komen namelijk 22 click-and-collect locaties bij, verdeeld over heel Nederland. Een flinke stap dus, voor het platform van ondernemer Maarten Coumans, die eerder dit jaar een investering ontving voor Local Heroes in Dragon’s Den.

Coumans is erg blij met de lancering en de ontwikkeling die Local Heroes de afgelopen tijd heeft gemaakt: ”Dit is echt een doorbraak voor het MKB. We zijn erg blij dat de gemeente zo welwillend is om locaties beschikbaar te stellen om Local Heroes verder te kunnen uitbreiden. Ik geloof erin dat dit de toekomst van het boodschappen doen wordt.”

Ook Drenth benadrukt de grote betekenis van Local Heroes voor de lokale economie en ondernemers: ”Het is zo belangrijk dat het bedrijfsleven in de stad hiermee wordt gestimuleerd en dat we niet afhankelijk zijn van alleen de grote monopolisten. Local Heroes biedt een geweldig alternatief. Dit wordt misschien wel de grootste supermarkt van de stad!”