Vandaag, op vrijdag 19 november vindt de officiële lancering van Local Heroes plaats. Vanwege de vrijdag aangekondigde coronamaatregelen zal dat online gebeuren. Bij de lancering zijn onder andere wethouder Everhardt van Economische Zaken en MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth aanwezig.

Local Heroes is een app waarmee Amsterdammers producten van lokale ondernemers kunnen bestellen. Die producten kunnen dan later worden opgehaald bij het pick-up point, of je kunt ze thuis laten bezorgen. Local Heroes komt dan naar je toe met jouw bestelling in een elektrische bakfiets. Tot voor kort kon dit alleen in de Kinkerbuurt en Oud-West.

Uitbreiding

Maar Local Heroes heeft zich uitgebreid! Sinds kort heeft de dienst een pick-up point bij Station Lelylaan. Ook zullen op korte termijn pick up points openen op de Dappermarkt, Noordermarkt en in de Pijp. Vanaf november is de service zelfs door heel Amsterdam én daarbuiten beschikbaar! Er komen namelijk 22 click-and-collect locaties bij, verdeeld over heel Nederland. Een flinke stap dus, voor het platform van ondernemer Maarten Coumans, die eerder dit jaar een investering ontving voor Local Heroes in Dragon’s Den.

Coumans is erg blij met de lancering en de ontwikkeling die Local Heroes de afgelopen tijd heeft gemaakt: ”Dit is echt een doorbraak voor het MKB. We zijn erg blij dat de gemeente zo welwillend is om locaties beschikbaar te stellen om Local Heroes verder te kunnen uitbreiden. Ik geloof erin dat dit de toekomst van het boodschappen doen wordt.”

Ook Drenth benadrukt de grote betekenis van Local Heroes voor de lokale economie en ondernemers: ”Het is zo belangrijk dat het bedrijfsleven in de stad hiermee wordt gestimuleerd en dat we niet afhankelijk zijn van alleen de grote monopolisten. Local Heroes biedt een geweldig alternatief. Dit wordt misschien wel de grootste supermarkt van de stad!”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”