MKB-Amsterdam zet zich er samen met de KHN-Amsterdam voor in om van Amsterdam een Food Capital te maken, waarin we ons richten op lokaal, gezond en verantwoord eten. Eén van de leden van de Food Capital werkgroep is Maarten Coumans, de ondernemer achter de app Local Heroes. Hij vertelt ons over het initiatief en waarom Food Capital zo belangrijk is voor de regio Amsterdam.

Local Heroes is een app waarmee Amsterdammers boodschappen bij maar liefst dertig lokale ondernemers in de Kinkerbuurt en Oud-West kunnen bestellen. Die producten kunnen dan later worden opgehaald bij het tijdelijke pick-up point aan de Ten Katemarkt, of je kunt ze thuis laten bezorgen. Local Heroes komt dan naar je toe met jouw bestelling in een elektrische bakfiets.

Volgens Coumans is het erg belangrijk om de lokale ondernemers te steunen: ‘’Zeker in deze crisis, waarbij lokale ondernemers en horecabedrijven enorme klappen te verduren krijgen. Het is essentieel om op de lokale ondernemers te focussen en ze door de problemen heen te slepen.’’ Dat het belangrijk is om nadruk te leggen op eten is volgens Coumans ook duidelijk: ‘’De voedselindustrie is een enorme pijler in onze economie, daar gaat ontzettend veel geld in om. En los daarvan is eten gewoon een heel belangrijke factor in onze samenleving: wat verbindt nou meer dan een goed diner met vrienden, familie of buren?’’

De Local Heroes-app zit momenteel nog in de pilotfase, maar de bedoeling is om een vaste plek voor het pick-up point te vinden in samenwerking met de gemeente. Bovendien is Coumans ambitieus en wil hij op termijn het initiatief ook verspreiden over andere delen van de stad.

Nieuwsgierig geworden? Neem hier een kijkje op de site van Local Heroes!