MKB-Amsterdam zet zich er samen met de KHN-Amsterdam voor in om van Amsterdam een Food Capital te maken, waarin we ons richten op lokaal, gezond en verantwoord eten. Eén van de leden van de Food Capital werkgroep is Maarten Coumans, de ondernemer achter de app Local Heroes. Hij vertelt ons over het initiatief en waarom Food Capital zo belangrijk is voor de regio Amsterdam.

Local Heroes is een app waarmee Amsterdammers boodschappen bij maar liefst dertig lokale ondernemers in de Kinkerbuurt en Oud-West kunnen bestellen. Die producten kunnen dan later worden opgehaald bij het tijdelijke pick-up point aan de Ten Katemarkt, of je kunt ze thuis laten bezorgen. Local Heroes komt dan naar je toe met jouw bestelling in een elektrische bakfiets. 

Volgens Coumans is het erg belangrijk om de lokale ondernemers te steunen: ‘’Zeker in deze crisis, waarbij lokale ondernemers en horecabedrijven enorme klappen te verduren krijgen. Het is essentieel om op de lokale ondernemers te focussen en ze door de problemen heen te slepen.’’ Dat het belangrijk is om nadruk te leggen op eten is volgens Coumans ook duidelijk: ‘’De voedselindustrie is een enorme pijler in onze economie, daar gaat ontzettend veel geld in om. En los daarvan is eten gewoon een heel belangrijke factor in onze samenleving: wat verbindt nou meer dan een goed diner met vrienden, familie of buren?’’

De Local Heroes-app zit momenteel nog in de pilotfase, maar de bedoeling is om een vaste plek voor het pick-up point te vinden in samenwerking met de gemeente. Bovendien is Coumans ambitieus en wil hij op termijn het initiatief ook verspreiden over andere delen van de stad.

Nieuwsgierig geworden? Neem hier een kijkje op de site van Local Heroes!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!