De werkgroep Duurzaamheid van MKB-Amsterdam werkt samen met Amsterdam Impact, het impact ondernemerschapsprogramma van de gemeente Amsterdam, aan het opzetten van zogenaamde Impact Deals. In deze Impact Deals stellen mkb ondernemers maatschappelijke doelstellingen vast die ze vertalen in concrete acties. Met de gemeente maken ze vervolgens afspraken over hoe de gemeente kan ondersteunen bij het realiseren hiervan. 

De Impact Deals is een lokale vertaling van de Europese Green en Social deal. MKB-Amsterdam en Amsterdam Impact hebben een Europese subsidie ontvangen om met tien Amsterdamse ondernemingen te testen hoe de Impact Deals ondernemers kunnen helpen om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. De gemeente en de ondernemer maken in een gezamenlijk proces een plan voor een lokale impact deal. Er wordt nog gewerkt aan hoe de impact deals het beste kunnen vormgegeven. Denk hierbij aan criteria en voorwaarden en ook aan hoe de werkwijze goed aansluit bij de behoefte van ondernemers. 

Klanten verwachten verduurzaming

Een eerste meedenksessie over de Impact Deals vond afgelopen 14 oktober plaats. Projectleider Antje Ludwig-van Schaagen van MKB-Amsterdam en Egon van Wees van Amsterdam Impact hebben tijdens de sessie veel ideeën gekregen over hoe ondernemers en de gemeente afspraken kunnen maken om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. 

Een ondernemer gaf tijdens de sessie aan: “Klanten verwachten dat je werk maakt van verduurzaming. Daar moeten we wat mee om te kunnen overleven”. En een andere ondernemer gaf aan dat het soms zoeken is hoe ze met de overheid in gesprek kunnen komen. Bij wie moet je zijn? Een Impact Deal zou hierbij kunnen helpen.

Het gesprek gaf ook inzicht in de ideeën en behoeften van de deelnemende ondernemers en waar een gemeente wel en niet kan bijdragen. Dat bleek uit de vragen zoals: “Hoe kan ik mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt succesvol integreren in mijn bedrijf?” Of “Hoe vind ik partners voor mijn duurzame toerisme product?”  En “Hoe kan ik een honderd procent circulair systeem ontwikkelen voor mijn bamboe scheermesjes?”

Doe mee!

Ben je een impact ondernemer uit de regio en ben je geïnteresseerd om over de impact deals mee te denken? Neem dan contact op met de projectleider van MKB-Amsterdam Antje Ludwig-van Schaagen via info@mkb-amsterdam.nl

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?