De werkgroep Duurzaamheid van MKB-Amsterdam werkt samen met Amsterdam Impact, het impact ondernemerschapsprogramma van de gemeente Amsterdam, aan het opzetten van zogenaamde Impact Deals. In deze Impact Deals stellen mkb ondernemers maatschappelijke doelstellingen vast die ze vertalen in concrete acties. Met de gemeente maken ze vervolgens afspraken over hoe de gemeente kan ondersteunen bij het realiseren hiervan. 

De Impact Deals is een lokale vertaling van de Europese Green en Social deal. MKB-Amsterdam en Amsterdam Impact hebben een Europese subsidie ontvangen om met tien Amsterdamse ondernemingen te testen hoe de Impact Deals ondernemers kunnen helpen om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. De gemeente en de ondernemer maken in een gezamenlijk proces een plan voor een lokale impact deal. Er wordt nog gewerkt aan hoe de impact deals het beste kunnen vormgegeven. Denk hierbij aan criteria en voorwaarden en ook aan hoe de werkwijze goed aansluit bij de behoefte van ondernemers. 

Klanten verwachten verduurzaming

Een eerste meedenksessie over de Impact Deals vond afgelopen 14 oktober plaats. Projectleider Antje Ludwig-van Schaagen van MKB-Amsterdam en Egon van Wees van Amsterdam Impact hebben tijdens de sessie veel ideeën gekregen over hoe ondernemers en de gemeente afspraken kunnen maken om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. 

Een ondernemer gaf tijdens de sessie aan: “Klanten verwachten dat je werk maakt van verduurzaming. Daar moeten we wat mee om te kunnen overleven”. En een andere ondernemer gaf aan dat het soms zoeken is hoe ze met de overheid in gesprek kunnen komen. Bij wie moet je zijn? Een Impact Deal zou hierbij kunnen helpen.

Het gesprek gaf ook inzicht in de ideeën en behoeften van de deelnemende ondernemers en waar een gemeente wel en niet kan bijdragen. Dat bleek uit de vragen zoals: “Hoe kan ik mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt succesvol integreren in mijn bedrijf?” Of “Hoe vind ik partners voor mijn duurzame toerisme product?”  En “Hoe kan ik een honderd procent circulair systeem ontwikkelen voor mijn bamboe scheermesjes?”

Doe mee!

Ben je een impact ondernemer uit de regio en ben je geïnteresseerd om over de impact deals mee te denken? Neem dan contact op met de projectleider van MKB-Amsterdam Antje Ludwig-van Schaagen via info@mkb-amsterdam.nl

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!