Hoe profiteert Amsterdam het beste van de groeiende economie?

Amsterdam groeit elk jaar met gemiddeld 11.000 inwoners en de economie floreert. Het college wil de druk op de woningmarkt verlichten en maakt daarom tot 2025 de bouw mogelijk van 50.000 woningen binnen de stadsgrenzen. De stad ontwikkelt zich inmiddels tot de economische motor van de regio. Kennis en innovatie is de drijvende kracht achter die economische groei.  Hoe zorg je met die verdichting voor een leefbare stad en voor de juiste kwaliteitsimpuls? Hoe stimuleer je deze ontwikkeling in een verdichtende stad? Hoe creëren we ruimte voor een inclusieve economie waar iedereen van kan profiteren, zodat Amsterdam een toekomstbestendige stad blijft. En hoe kan de stad samen met de Metropoolregio de werkgelegenheidsgroei stimuleren?

In een reeks bijeenkomsten worden de thema’s verdichtende, bereikbare, groene, economie, gemengde, maatschappelijke voorzieningen, participatie en duurzame stad verder uitgediept en dienen ze als input voor de uitwerking van Koers 2025 – Ruimte voor de Stad.
=> Kom op 27 juni je ideeën uitleggen bij de bijeenkomst in B Amsterdam
(aanmelden)

Reageer nu op onze vraag van de maand!

Looptijd vraag: 22 juni 2017 – 22 augustus 2017

Vraag van de maand

Hoe profiteert Amsterdam het beste van de groeiende economie?
Mijn mening:
-Stop met groeien, Amsterdam is groot genoeg.
Fijn die economische groei. Dit kunnen we nog best binnen Amsterdam oplossen.
-De stad wordt te klein voor deze economische groei, we moeten de omgeving gaan ontwikkelen om de groei op te vangen.

 Mijn suggestie/innovatieve idee:

Stem

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.