Hoe profiteert Amsterdam het beste van de groeiende economie?

Amsterdam groeit elk jaar met gemiddeld 11.000 inwoners en de economie floreert. Het college wil de druk op de woningmarkt verlichten en maakt daarom tot 2025 de bouw mogelijk van 50.000 woningen binnen de stadsgrenzen. De stad ontwikkelt zich inmiddels tot de economische motor van de regio. Kennis en innovatie is de drijvende kracht achter die economische groei.  Hoe zorg je met die verdichting voor een leefbare stad en voor de juiste kwaliteitsimpuls? Hoe stimuleer je deze ontwikkeling in een verdichtende stad? Hoe creëren we ruimte voor een inclusieve economie waar iedereen van kan profiteren, zodat Amsterdam een toekomstbestendige stad blijft. En hoe kan de stad samen met de Metropoolregio de werkgelegenheidsgroei stimuleren?

In een reeks bijeenkomsten worden de thema’s verdichtende, bereikbare, groene, economie, gemengde, maatschappelijke voorzieningen, participatie en duurzame stad verder uitgediept en dienen ze als input voor de uitwerking van Koers 2025 – Ruimte voor de Stad.
=> Kom op 27 juni je ideeën uitleggen bij de bijeenkomst in B Amsterdam
(aanmelden)

Reageer nu op onze vraag van de maand!

Looptijd vraag: 22 juni 2017 – 22 augustus 2017

Vraag van de maand

Hoe profiteert Amsterdam het beste van de groeiende economie?
Mijn mening:
-Stop met groeien, Amsterdam is groot genoeg.
Fijn die economische groei. Dit kunnen we nog best binnen Amsterdam oplossen.
-De stad wordt te klein voor deze economische groei, we moeten de omgeving gaan ontwikkelen om de groei op te vangen.

Mijn suggestie/innovatieve idee:

Stem