Oprichtster Janet (28) zag dat alle dating apps hetzelfde in elkaar zitten. Je bewerkt een foto, voegt wat foto’s van vroeger toe en corrigeert ze met wat tekst. Een profiel blijkt er uiteindelijk altijd mooier uit te zien dan in de werkelijkheid. Waarom is zijn zoals je bent, niet genoeg? “Ik wil dat mensen weten dat ze hun foto’s niet hoeven te bewerken om de perfecte versie van zichzelf te zijn”.

Zo ontstond in maart vorig jaar het idee voor een dating-app die volledig bestaat uit video. Na veel proberen en uittesten, werkt Janet inmiddels 14 uur per dag aan Vidate (Video-date). “Het is keihard werken, maar onwijs leuk. Het is ook een eer om genomineerd te zijn, samen met zulke duurzame ondernemers. Ook investeren in de liefde is duurzaam. Mensen met een relatie zijn over het algemeen gelukkiger én gezonder. Mijn doel is dan ook om zo veel mogelijk mensen zo snel, veilig en eerlijk mogelijk aan een liefde te koppelen!”. Op dit moment is het testen, testen en doorontwikkelen; maar de ambities zijn om Vidate ook internationaal uit te gaan rollen.

In februari is de eerste versie van Vidate gelanceerd. De app is gratis en je krijgt bij gebruik alleen lokale advertenties te zien. Inspiratie voor een vervolgdate en een steuntje in de rug voor lokale ondernemers.

Benieuwd hoe de precies app werkt? Lees het hier!

Is Vidate volgens jou het product van de maand april? Breng nu je stem uit!

Wil je alle genomineerden van Product van de Maand zien? Klik dan hier.

Stemmen kan tot maandag 19 april 13.00 uur.