Ben je ondernemer of werk je bij een mkb bedrijf? En wil je de maatschappelijke impact in je bedrijf vergroten? Doe dan nu een voorstel voor een Impact Deal en krijg steun van de gemeente Amsterdam. De Impact Deal is een initiatief van MKB-Amsterdam en Amsterdam Impact, het impact ondernemerschapsprogramma van de gemeente Amsterdam, in samenwerking met diverse afdelingen van de gemeente.

Wat is Impact Deal?

Egon van Wees, Programmasecretaris & projectleider Amsterdam Impact, legt uit wat zo’n deal is. “We zoeken tien lokale bedrijven die in 2023 concrete stappen willen zetten in de richting van verduurzaming of een sociaal vraagstuk. Hierbij ontwikkelen we een nieuw instrument, een zogenaamde Impact Deal. In de deal leggen ondernemer en de gemeente onderling afspraken vast over het vergroten van de impact van de ondernememing. Bijvoorbeeld door de CO2 uitstoot met dertig procent te verminderen of door het aannemen van vijf werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deal is zo concreet mogelijk en de ondernemer definieert doelen, inspanningen en uitkomsten. De gemeente Amsterdam ondersteunt hierin door haar netwerk aan te bieden en mee te denken over bijvoorbeeld financiering en toegang tot Europese fondsen.”

Wie kan er meedoen?

De tien eerste mkb bedrijven die voldoen aan de criteria worden uitgenodigd de deal in een korte periode definitief te maken.

Wil je weten of je in aanmerking komt? Je onderneming moet voldoen aan de volgende criteria:

  • Je bedrijf is gevestigd in de gemeente Amsterdam en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Je bedrijf heeft 10 medewerkers en bestaat tenminste 3 jaar.
  • Eén van de leden van het senior management is driver van de Impact Deal en zal deze ondertekenen.
  • Bedrijven kunnen zich verenigen in een deal onder een penvoerder.
  • De voorgestelde deal is helder beschreven in het aanmeldformulier en onderbouwd. Voor de uitvoering van de voorgestelde deal zijn inspanningen van anderen nodig.
  • Inspanningen worden verricht in een periode van tenminste een half jaar en maximaal 1 jaar.
  • De voorgestelde deal is niet strijdig met lokale en landelijke wet- en regelgeving.
  • De voorgestelde deal sluit aan bij beleid van de gemeente Amsterdam.

Waar en wanneer kun je je inschrijven?

Je kan je vanaf nu inschrijven via deze link.

Meer informatie?

Neem contact op met Egon van Wees, projectleider Impact Deals, egon.van.wees@amsterdam.nl of Antje Ludwig-van Schaagen, MKB Amsterdam, impact@mkb-amsterdam.nl

Deel dit artikel:
fotograaf: Jurre Rompa

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.