Begin deze maand vond op het Science Park in Amsterdam de Strike Two Summit plaats. Tijdens die meerdaagse bijeenkomst is onderzocht hoe technologie een positieve impact kan maken op de voedselindustrie van de toekomst.

Vanuit drie hoofdthema’s kijken deelnemers van de bijeenkomst naar mogelijkheden om de huidige voedselindustrie te optimaliseren. Binnen elk van die thema’s – consumentenvertrouwen, inkomens van boeren en telers, en supply chain management, werken groepen aan oplossingen voor diverse vraagstukken. Die oplossingen zullen de groepen vervolgens vertalen naar een planning van innovatieve stappen. Die stappen moeten plaatsvinden binnen een tijdsbestek van één jaar.

Op woensdag 1 december pitchen alle werkgroepen hun plannen aan prominenten binnen de branche. Investeerders, experts en andere invloedrijke personen zullen dan meedenken om de plannen te realiseren tot de toekomst van food.

Food Capital

In het kader van Food Capital was MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth aanwezig bij het programma van de Strike Two Summit. Met Food Capital willen MKB Amsterdam, KHN Nederland en aangesloten ondernemers ervoor zorgen dat de eetcultuur en voedselindustrie metropoolregio Amsterdam op de kaart komen te staan.