Begin deze maand vond op het Science Park in Amsterdam de Strike Two Summit plaats. Tijdens die meerdaagse bijeenkomst is onderzocht hoe technologie een positieve impact kan maken op de voedselindustrie van de toekomst.

Vanuit drie hoofdthema’s kijken deelnemers van de bijeenkomst naar mogelijkheden om de huidige voedselindustrie te optimaliseren. Binnen elk van die thema’s – consumentenvertrouwen, inkomens van boeren en telers, en supply chain management, werken groepen aan oplossingen voor diverse vraagstukken. Die oplossingen zullen de groepen vervolgens vertalen naar een planning van innovatieve stappen. Die stappen moeten plaatsvinden binnen een tijdsbestek van één jaar.

Op woensdag 1 december pitchen alle werkgroepen hun plannen aan prominenten binnen de branche. Investeerders, experts en andere invloedrijke personen zullen dan meedenken om de plannen te realiseren tot de toekomst van food.

Food Capital

In het kader van Food Capital was MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth aanwezig bij het programma van de Strike Two Summit. Met Food Capital willen MKB Amsterdam, KHN Nederland en aangesloten ondernemers ervoor zorgen dat de eetcultuur en voedselindustrie metropoolregio Amsterdam op de kaart komen te staan.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”