De Amsterdamse start up scene is in volle bloei! Daarom vroegen we Start up Amsterdam om vijf nieuwe producten te nomineren voor de verkiezing van het Product van de Maand oktober. Opgericht in 2015, Startup Amsterdam is een actieprogramma van de gemeente Amsterdam dat de publieke en private sector samenbrengt om startups, scale-ups, ondernemers en andere spelers te ondersteunen. Startup Liaison & Project Manager Joël Dori heeft de volgende vijf producten uitgekozen.

Vini Mini

De start-up Vini Mini heeft een product bedacht om pinda-allergie bij kinderen te voorkomen. Jozien Boersma en Laurie Lancee willen ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun kind. Met Vini Mini ontwikkelden ze een pindasupplement dat kan worden toegevoegd aan babyhapjes. Waarmee de kans op het ontwikkelen van een pinda-allergie met 80 tot 85 procent wordt verminderd. “Met Vini Mini willen we ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun Mini.” Stem nu!

Apple Pie van Grünten

De gemiddelde Nederlander eet veel te weinig groente. Berend Eberson zag dat groenten alleen tijdens het avondeten op ons bord liggen. Niet tijdens het ontbijt, lunch of tussendoor. Berend zocht een oplossing en ontwikkelde een ontbijt met een bloemkool appeltaart! De Apple Pie van Grünten bestaat uit havermout met bloemkool als basis, op smaak gebracht met verse stukjes appel, kaneel, en krenten. Bij vitamine C denk je waarschijnlijk niet aan bloemkool, toch is bloemkool rijk aan deze weerstands-vitamine. Met één portie heb je gelijk 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan groente binnen. Stem nu!

Frisdrank van Pacha de Cacao

Pacha de Cacao is een 100% natuurlijk en vers cacao sap, boordevol voedingsstoffen en vitamines. Het is gemaakt van cacaopulp in Ecuador, dat ‘normaal gesproken’ wordt weggegooid. Dat is zonde, want uit het sappige vruchtvlees rondom de cacaoboon komt een heerlijk fris, fruitig sap. Ananas, perzik, lychee, peer, limoen en honing – alles in één sap, de smaak van de Amazone. Van afval maakt Pacha dus een extra bron van inkomsten voor cacaoboeren. Pacha-oprichter en cacao-expert Marika van Santvoort is al haar hele carrière bezig met duurzaamheid in de cacao- en chocoladesector. Stem nu!

Wasbare luier van Billie Wonder

Alle baby’s worden als changemaker worden geboren, vindt Billie Wonder. Ze gooien schema’s door de war, zetten het leven van hun verzorgers op z’n kop, geven een andere betekenis aan leven en liefhebben, en maken onze wereld een stuk mooier. Wij kunnen deze tiny changemakers een mooiere wereld geven door al vanaf hun eerste dag duurzame keuzes te maken. Zoals de keuze voor wasbare luiers van Billie Wonder. Stem nu!

Focus app van Unpluq

Smartphones zijn fantastisch. Je kunt er van alles mee doen. Ze maken je leven makkelijk. Maar ze vragen ook heel veel aandacht. Zoveel aandacht dat je focus op werk, familie of dat mooie boek vaak wordt afgeleid. Bij Unpluq hebben ze daarvoor een oplossing gevonden. Download Unpluq, schud je telefoon vijf seconden en al die leuke apps die je altijd afleiden worden uitgeschakeld. Zo bespaar je kostbare tijd en kun je je aandacht geven aan dat wat kostbaar voor je is. Stem nu!

Kom naar de Groeiborrel op 7 november!

Je kunt tot donderdag 27 oktober, 17.00 uur hier stemmen op je favoriete product. De bekendmaking en uitreiking van de juryprijs en de publieksprijs vindt plaats op maandag 7 november tijdens de Groeiborrel in de Oranjekerk te Amsterdam. Kom ook en schrijf je nu in!

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.