De Amsterdamse start up scene is in volle bloei! Daarom vroegen we Start up Amsterdam om vijf nieuwe producten te nomineren voor de verkiezing van het Product van de Maand oktober. Opgericht in 2015, Startup Amsterdam is een actieprogramma van de gemeente Amsterdam dat de publieke en private sector samenbrengt om startups, scale-ups, ondernemers en andere spelers te ondersteunen. Startup Liaison & Project Manager Joël Dori heeft de volgende vijf producten uitgekozen.

Vini Mini

De start-up Vini Mini heeft een product bedacht om pinda-allergie bij kinderen te voorkomen. Jozien Boersma en Laurie Lancee willen ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun kind. Met Vini Mini ontwikkelden ze een pindasupplement dat kan worden toegevoegd aan babyhapjes. Waarmee de kans op het ontwikkelen van een pinda-allergie met 80 tot 85 procent wordt verminderd. “Met Vini Mini willen we ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun Mini.” Stem nu!

Apple Pie van Grünten

De gemiddelde Nederlander eet veel te weinig groente. Berend Eberson zag dat groenten alleen tijdens het avondeten op ons bord liggen. Niet tijdens het ontbijt, lunch of tussendoor. Berend zocht een oplossing en ontwikkelde een ontbijt met een bloemkool appeltaart! De Apple Pie van Grünten bestaat uit havermout met bloemkool als basis, op smaak gebracht met verse stukjes appel, kaneel, en krenten. Bij vitamine C denk je waarschijnlijk niet aan bloemkool, toch is bloemkool rijk aan deze weerstands-vitamine. Met één portie heb je gelijk 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan groente binnen. Stem nu!

Frisdrank van Pacha de Cacao

Pacha de Cacao is een 100% natuurlijk en vers cacao sap, boordevol voedingsstoffen en vitamines. Het is gemaakt van cacaopulp in Ecuador, dat ‘normaal gesproken’ wordt weggegooid. Dat is zonde, want uit het sappige vruchtvlees rondom de cacaoboon komt een heerlijk fris, fruitig sap. Ananas, perzik, lychee, peer, limoen en honing – alles in één sap, de smaak van de Amazone. Van afval maakt Pacha dus een extra bron van inkomsten voor cacaoboeren. Pacha-oprichter en cacao-expert Marika van Santvoort is al haar hele carrière bezig met duurzaamheid in de cacao- en chocoladesector. Stem nu!

Wasbare luier van Billie Wonder

Alle baby’s worden als changemaker worden geboren, vindt Billie Wonder. Ze gooien schema’s door de war, zetten het leven van hun verzorgers op z’n kop, geven een andere betekenis aan leven en liefhebben, en maken onze wereld een stuk mooier. Wij kunnen deze tiny changemakers een mooiere wereld geven door al vanaf hun eerste dag duurzame keuzes te maken. Zoals de keuze voor wasbare luiers van Billie Wonder. Stem nu!

Focus app van Unpluq

Smartphones zijn fantastisch. Je kunt er van alles mee doen. Ze maken je leven makkelijk. Maar ze vragen ook heel veel aandacht. Zoveel aandacht dat je focus op werk, familie of dat mooie boek vaak wordt afgeleid. Bij Unpluq hebben ze daarvoor een oplossing gevonden. Download Unpluq, schud je telefoon vijf seconden en al die leuke apps die je altijd afleiden worden uitgeschakeld. Zo bespaar je kostbare tijd en kun je je aandacht geven aan dat wat kostbaar voor je is. Stem nu!

Kom naar de Groeiborrel op 7 november!

Je kunt tot donderdag 27 oktober, 17.00 uur hier stemmen op je favoriete product. De bekendmaking en uitreiking van de juryprijs en de publieksprijs vindt plaats op maandag 7 november tijdens de Groeiborrel in de Oranjekerk te Amsterdam. Kom ook en schrijf je nu in!

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!