Het aantal initiatieven gericht op voedsel en duurzaamheid in onze regio groeit. Ondernemers die laten zien hoe je met een kleine, of grote, aanpassing, een positief verschil maakt voor mens, dier en natuur. Denk aan het tegengaan van verspilling, een vegetarisch, regionaal of seizoensgebonden menu of het opzetten van een korte voedselketen. Volgens MKB-Amsterdam en Koninklijke Horeca Nederland is deze groeiende groep van duurzame mkb’ers onderbelicht. Dit terwijl het juist deze winkels en makers zijn die bepalen wat er gebeurt in de regio.  

MKB-Amsterdam en Koninklijke Horeca Nederland hebben daarom het initiatief genomen voor het schrijven van een manifest. Justus de Winter, lid van de werkgroep, vertelt: “Het manifest is de start van een beweging naar meer aandacht voor duurzaamheid, maar ook trots en enthousiasme voor lokaal ondernemerschap. We richten ons op meer aanbod, een eerlijke prijs en minder verspilling. Vanuit deze gedachte versterken we duurzaam ondernemerschap, maar vergroten we ook de afzet. Zo laten we ondernemers zien dat er duurzame alternatieve mét goed verdienmodel zijn!”.

Op dit moment worden de laatste hand gelegd aan het schrijven van het manifest. Wanneer deze is afgerond, wordt het manifest aan een grote groep ondernemers voorgelegd. Vervolgens krijgt het manifest elk jaar een update. De ondernemers die zich vanaf het eerste uur op deze manier aansluiten bij het manifest, krijgen extra aandacht in de publieke campagne die volgt. 

Kan je je vinden in de beweging en lijkt het je interessant om mee te praten? Sluit je aan bij het manifest door een mail te sturen naar justus@bartdrenthadvies.nl!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Anne van der Krol

Anne van der Krol

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.