Online arbeidsbemiddelingsplatform PlaytoWork gaat volgende fase in

(met actie voor MKB-leden: 1 x gratis advertentie)

Twee maanden na de lancering in de App Store en Google Play Store heeft PlaytoWork – het online platform voor werving, selectie en assessment – de eerste mbo’ers aan een baan geholpen met behulp van ‘serious gaming’. PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform, speciaal ontwikkeld voor mbo-schoolverlaters met een diploma. Door het op een speelse, leerzame en herkenbare manier spelen van online games profileren en positioneren zij zich op de arbeidsmarkt. Werkgevers plaatsen hun vacatures op het platform en krijgen toegang tot de groeiende database met mbo’ers die ze naast hard-skills ook kunnen selecteren op soft skills.

Actie voor MKB’ers:

Play to Work is een nieuwe vorm van matching tussen afgestudeerde mbo-ers en het bedrijfsleven waarbij het om veel meer gaat dan de standaard koppeling van CV + Hobby aan Functie + Eisen. MKB-Amsterdam leden krijgen de mogelijkheid dit gratis uit te proberen met een eenmalige plaatsing van een vacature voor. Deze blijft zichtbaar voor 90 dagen. Geïnteresseerd? Klik hier

Jeugdwerkloosheid & schaarste
Max Boodie, medeoprichter en CEO van PlaytoWork: “Jeugdwerkloosheid blijft een groot probleem in Nederland, terwijl er tegelijkertijd een grote schaarste is aan mbo’ers. Veel mbo’ers met potentie verschijnen niet op de radar van werkgevers, mede omdat zij zich niet goed profileren of onderscheiden. Door het spelen van serious games krijgen zij inzicht in zaken als persoonlijkheid en gedrag. Eigenschappen waar recruiters in toenemende mate op selecteren. Wij hebben met ons platform inmiddels de eerste mbo’ers aan een baan geholpen en de app is in korte tijd al honderden keren gedownload. Zo’n 25 klanten – waaronder PWC en Nuon – maken momenteel gebruik van PlaytoWork voor het vinden van werknemers met mbo-niveau. Lindy Hage, hoofd van Sales Force Team Nuon: “PlaytoWork richt zich precies op onze doelgroep. Wij vinden een CV niet zo belangrijk, maar kijken echt naar competenties. Aan de hand daarvan beoordelen wij of iemand geschikt is voor een salesfunctie. We kijken echt naar de persoon. PlaytoWork helpt ons de juiste mensen te vinden op basis van deze uitgangspunten.”

Landelijke uitrol
PlaytoWork is een initiatief van de gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board. Ook is een consortium van drie bedrijven betrokken met veel ervaring op het gebied van recruitment, digitaal leren, gaming en softwareontwikkeling: Banenruil, Eaglescience en IJsfontein. Zij investeerden samen met de overheid ruim 1,2 miljoen euro. De eerste mijlpaal van PlaytoWork zijn de 3.000 bij elkaar gespeelde profielen en de eerste honderd werkgevers die gebruik maken van de database. De ambitie is om eind 2017 ruim 25.000 deelnemende mbo’ers op zoek naar banen en bijbanen te kunnen matchen met een werkgever. Uiteindelijk moeten er zo’n 100.000 mbo’ers, starters en professionals met 1-2 jaar werkervaring beschikbaar zijn voor vacatures. Boodie: “We zijn hard op weg. Met de eerste succesvolle matches tussen mbo’er en werkgevers hebben we laten zien dat serious gaming echt werkt bij het zoeken naar een baan en het vinden van een kandidaat. We zijn daarmee klaar om het platform landelijk uit te rollen. Dat betekent dat we meer kandidaten gaan plaatsen, technisch blijven innoveren, maar vooral ons netwerk van mbo’ers en recruiters verder zullen uitbouwen.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.