In oktober en november worden voor ondernemers in de regio Amsterdam inspiratiesessies georganiseerd. De inspiratiesessie spelen in op het thema: ‘dealen met een dynamische arbeidsmarkt‘.

Hoe ga je om met de veranderende arbeidsmarkt?

Voor veel bedrijven is het een uitdaging om aan geschikt personeel te komen. Toch zijn er ondernemers en werkgevers die dat als minder problematisch ervaren. Hoe komt dat? En misschien belangrijker: wat kun jij doen om toch om te gaan met deze dynamische arbeidsmarkt? Kun je iets doen aan het aantrekken van talenten? Of zitten er kansen in het beter vasthouden, inzetbaar houden, scholen en ontwikkelen van je personeel? Moet je je organisatie anders organiseren om in deze krappe arbeidsmarkt te kunnen blijven groeien en door te kunnen draaien? Betekent dit dat je mogelijk de organisatiestrategie moet gaan aanpassen? Maar hoe doe je dat dan? Leer hoe andere ondernemers met dit vraagstuk omgaan, kom spieken en vind je eigen route.

Spreekt deze inspiratiesessie je aan en wil je deelnemen? Meld je dan hier aan. De inspiratiessessie zijn gratis.

  • Donderdag 20 oktober 15 uur -17 uur
  • Dinsdag 15 november 15 uur -17 uur

De inspiratiesessie “dealen met deze dynamische arbeidsmarkt” is een onderdeel van het project NLwerktaanwerk van VNO-NCW en MKB-Nederland en heeft als doel het bewustzijn van werkgevers te vergroten.

Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam (RWC) is een netwerk van alle partijen op het gebied van werk in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en de Luchtvaart Community Schiphol.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!