In oktober en november worden voor ondernemers in de regio Amsterdam inspiratiesessies georganiseerd. De inspiratiesessie spelen in op het thema: ‘dealen met een dynamische arbeidsmarkt‘.

Hoe ga je om met de veranderende arbeidsmarkt?

Voor veel bedrijven is het een uitdaging om aan geschikt personeel te komen. Toch zijn er ondernemers en werkgevers die dat als minder problematisch ervaren. Hoe komt dat? En misschien belangrijker: wat kun jij doen om toch om te gaan met deze dynamische arbeidsmarkt? Kun je iets doen aan het aantrekken van talenten? Of zitten er kansen in het beter vasthouden, inzetbaar houden, scholen en ontwikkelen van je personeel? Moet je je organisatie anders organiseren om in deze krappe arbeidsmarkt te kunnen blijven groeien en door te kunnen draaien? Betekent dit dat je mogelijk de organisatiestrategie moet gaan aanpassen? Maar hoe doe je dat dan? Leer hoe andere ondernemers met dit vraagstuk omgaan, kom spieken en vind je eigen route.

Spreekt deze inspiratiesessie je aan en wil je deelnemen? Meld je dan hier aan. De inspiratiessessie zijn gratis.

  • Donderdag 20 oktober 15 uur -17 uur
  • Dinsdag 15 november 15 uur -17 uur

De inspiratiesessie “dealen met deze dynamische arbeidsmarkt” is een onderdeel van het project NLwerktaanwerk van VNO-NCW en MKB-Nederland en heeft als doel het bewustzijn van werkgevers te vergroten.

Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam (RWC) is een netwerk van alle partijen op het gebied van werk in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en de Luchtvaart Community Schiphol.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.