In april luidden 32 gemeenten in Noord-Holland de noodklok vanwege ondernemers die bij berekening van coronasteun tussen de wal en het schip vallen. Volgens de wethouders van deze gemeenten is maatwerk geboden om te voorkomen dat bedrijven straks niet kunnen voortbestaan. MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth vertelt over de rol van Amsterdam in deze actie.

‘’Allereerst is het goed om te zeggen dat het niet alleen de stad Amsterdam is die deze actie steunt. Het is echt de metropoolregio. Wethouders van de gemeenten Haarlemmermeer, Amstelveen en Zaanstad doen ook allemaal mee’’, begint Drenth zijn verhaal. De wethouders zien in hun eigen gemeenten schrijnende situaties waarin ondernemers verkeren en vinden dat het tijd is voor verandering.

Drenth: ‘’We willen dat de minister van Economische Zaken, Bas van ’t Wout, met een delegatie van de gemeentebestuurders om tafel gaat. Het is begrijpelijk dat er voor het aanvragen van steun regels gelden. Er is nu echter vaak genoeg gebleken dat de regels evident niet stroken met de bedoeling ervan. Daarom willen we in gesprek met de minister om ervoor te zorgen dat de logica en de menselijke maat terugkeert en daar is maatwerk voor nodig.’’