MKB-Nederland en VNO-NCW zijn positief over het feit dat per 25 september de anderhalve meter-regel eindelijk wordt losgelaten en medewerkers weer vaker naar kantoor kunnen. Dat geldt ook voor de toezegging dat er steun blijft voor ondernemers in de nachthoreca en evenementen die ook na de 25ste nog met beperkingen te maken hebben. Daarover zijn de organisaties de afgelopen dagen met het kabinet in gesprek geweest. ‘Volledige opening zou echter beter zijn geweest. Nu het kabinet voor veel sectoren het coronatoegangsbewijs verplicht stelt, valt het simpelweg niet uit te leggen dat de nachthoreca en evenementen nog altijd worden beperkt. Dit terwijl de Formule 1 en voetbalwedstrijden zonder enige corona-problemen hebben plaatsgevonden en er elk weekend tienduizenden Nederlanders de grens over gaan om daar evenementen te bezoeken’.

Bart Drenth: “De openingstijden mogen wat MKB-Amsterdam betreft weer vrijgegeven worden. Niet alleen om de horeca te redden maar ook om te voorkomen dat huisfeestjes worden gestimuleerd.”