Wist je dat Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld is? Dat de havens van IJmuiden, Beverwijk, Zaanstad en Amsterdam samen de Zeehavens Amsterdam vormen, de vierde haven van Europa? En dat er meer dan 70.000 mensen werken en 800 haven gerelateerde bedrijven gevestigd zijn? Tijdens de Zeehavendagen van Amsterdam zetten meer dan 40 havenbedrijven uit het Noordzeekanaalgebied hun deuren open voor zakelijke groepen en publiek. Op het programma staan rondleidingen bij een scheepswerf, staalfabrikant, chocoladefabriek of workshops bij een containerterminal, een rederij en veel meer! De eerste editie van het evenement wordt gehouden van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni.

De haven van de toekomst

Zeehavens Amsterdam is in transitie. De oude traditionele haven is onderdeel geworden van de haven van de toekomst. Een haven met duurzame bedrijven, waar waterstof wordt geproduceerd en de plek waar grootschalig wordt gerecycled. Maak kennis met de haven van de toekomst tijdens Zeehavendagen Amsterdam. Alle activiteiten zijn hier terug te vinden.

Het evenement wordt georganiseerd door Amports in samenwerking met Port of Amsterdam en ORAM ondernemersvereniging Amsterdam. Meer weten over het aanbod? Bekijk de website www.zeehavendagenamsterdam.nl