De nominaties voor het Product van de Maand zijn weer bekend! Gaat de Natuur Siroop van Buurvrouw Lisa er met de winst vandoor?

Buurvrouw Lisa is een eenvrouwsbedrijf uit Amsterdam-Noord. Bij alle producten die Lisa maakt staat één belangrijk ding centraal: maak het product zo puur mogelijk. Zo komen de smaken het beste tot hun recht. Bovendien is dat ook nog eens veel gezonder! Onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen zul je bij Lisa dan ook niet vinden.

Haar natuursiropen die kans maken op de titel ‘Product van de Maand’ zijn er in verschillende smaken. Zo komen citroen en sinaasappel voorbij, maar ook de bijzondere smaken vlierbes en hibiscus. Kortom: er is genoeg te proeven! Alle producten worden met de hand gemaakt, en met een heleboel liefde. Klinkt dat als hét winnaarsrecept? Stem Buurvrouw Lisa dan naar de winst.

Stemmen kan via de link!

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’

‘Verkeerde keuze om rekening politieke crisis bij ondernemers te leggen’

Jacco Vonhof voorziet een zware recessie, nu de politieke problemen in het land zich opstapelen. ‘Wie had vooraf kunnen bedenken dat we in deze clusterfuck terecht zouden komen?’, zegt hij tegen de Telegraaf, doelend op onder andere de inflatie, stikstofcrisis, krapte op de arbeidsmarkt en gastekorten. De rekening van die problemen komt teveel bij ondernemers terecht, vindt hij. ‘Stop daarmee. Het trapt alle lucht uit het mkb.’