De Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) is met ingang van 4 september aanstaande de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De algemene ledenvergadering van MKB Nederland heeft hem op voordracht van het hoofdbestuur benoemd voor een termijn van vier jaar. Met Vonhof haalt de organisatie een ondernemer in hart en nieren binnen, die MKB-Nederland weer ‘smoel’ wil geven in Den Haag en ver daarbuiten.

Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Zo typeert Claudia Reiner, namens het bestuur van MKB-Nederland voorzitter van de selectiecommissie, Jacco Vonhof. “Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat hij en zo handelt hij en daar waren we naar op zoek. Jacco is in onze overtuiging de man die het profiel van MKB-Nederland kan versterken en het midden- en kleinbedrijf als geen ander een stem kan geven.”

Lees hier het volledige bericht.

MKB spreekt zich uit over dividendbelasting
Op de eerste dag van zijn aanstelling trekt MKB direct van leer tegen het schrappen van de dividendbelasting. Hierover verscheen vandaag een artikel in De Telegraaf. Ook onze voorzitter Bart Drenth (MKB Amsterdam) riep eerder deze maand in zijn open brief aan minister president Rutte al op om de dividendbelasting niet te schrappen.