Het Startup-programma van Amsterdam start een nieuwe editie ‘Startup in Residence Duurzaamheid’. Startups en ondernemers kunnen met creatieve en slimme oplossingen komen voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. De gemeente helpt ze met de ontwikkeling daarvan. De beste oplossingen kan de gemeente zelf toepassen of het gebruik ervan stimuleren in de stad.

Na vier programma’s is Amsterdam weer op zoek naar startups met innovatieve en creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. In de vijfde editie komt de gemeente met 18 duurzaamheids-challenges. Een paar voorbeelden: ‘hoe maken we vuilniswagens uitstootvrij?, ‘hoe gaan bewoners meer afval scheiden’, ‘hoe zorgen we dat Amsterdammers meer producten uit de buurt gebruiken bij het koken?’, ‘hoe kunnen waterplanten in de Amsterdamse grachten groeien?’.

Wethouder Kock (Economische Zaken): “De uitdagingen waar Amsterdam voor staat, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, kan de gemeente niet alleen oplossen, maar vragen om samenwerking met startups en ondernemers. Ik ben heel benieuwd met welke creatieve en slimme oplossingen en nieuwe technologieën de startups gaan komen”.

Inschrijving
Voor meer info zie: www.startupinresidence.com/amsterdam. Op 27 februari 2019 is er een informatiebijeenkomst voor ondernemers over de vraagstukken, het trainingsprogramma en het inschrijfproces. De inschrijving sluit op 24 maart 2019.