New Electric is de winnaar van de DAM Prijs 2016: dé prijs voor de meest duurzame MKB-er van Amsterdam. De prijs werd maandagavond 31 oktober voor de vierde keer uitgereikt. Dit jaar aan een ondernemer die motoren ombouwt naar elektrische aandrijvingen. Anne Kloppenborg, eigenaar van New Electric: “Wij zijn trots! Het winnen van deze prijs is voor ons het startschot om uit te rollen en te zorgen dat de uitstootvrije toekomst van de stad in snel tempo werkelijkheid wordt.”

Luchtkwaliteit

Anne Kloppenborg maakt zich zorgen dat de luchtkwaliteit niet snel genoeg verbetert: “Veelrijders in de stad draaien nog altijd op diesel. We kunnen het ons niet permitteren om te wachten tot de markt met een kant en klare oplossing komt voor al deze voertuigen.” New Electric heeft met het ombouwen van bestaande voertuigen en rondvaartboten laten zien dat we al zelf aan de slag kunnen om de grootste vervuilers aan te pakken. Zij bieden een concrete oplossing en dragen hun kennis en kunde over aan anderen: “Als leerwerkbedrijf geven wij onze ervaring door en aanzet om ons voorbeeld te volgen. Door onze oplossing over te dragen aan wagenparkbeheerders en dit onder licentie zelf uit te laten voeren, kunnen we grote slagen maken.”

Duurzaam ondernemerschap

Dit is het soort ondernemerschap dat de DAM Prijs beoogt te belonen. De prijs werd dit jaar overhandigd door de wethouder Duurzaamheid, Abdeluheb Choho en oud-winnaar Rodney Nikkels van Chocolatemakers. Wethouder Choho: “We willen van Amsterdam echt een duurzame stad maken, daarom hebben we ondernemers nodig die laten zien dat dat rendabel kan. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. Daarom zetten we de ondernemers die het nu al doen op een podium, om ze te prijzen en omdat we vinden dat anderen hun voorbeeld moeten volgen. De winnaar van dit jaar vind ik ook daarom een terechte winnaar.”

De doorslag

De uitslag werd voor 40 procent bepaald door de publieksstemming. In totaal werd er meer dan 4.500 keer gestemd op de finalisten: Cartridge Depot, Intersafe, Moyee Coffee, Paul de Ruiter Architects en Yoni. De doorslag werd op de avond zelf gegeven door de vierkoppige jury, bestaande uit: Maurits Groen, Anna Schoemakers, Minnemijn Smit en Robert Metzke. Juryvoorzitter Maurits Groen over de winnaar: “Dankzij de flair en open houding van New Electric is de kans dat ze anderen enthousiasmeren en opschaling realiseren zeer reëel. Met dit lef en leiderschap is New Electric een verfrissende loot aan de stam aan duurzame bedrijven in Amsterdam.”

DAM Prijs

De DAM Prijs bekroont de duurzame koplopers in Amsterdam. Zij zijn een voorbeeld voor de stad en laten zien hoe je met elkaar werkt aan onder andere: duurzame energie, schone lucht en een circulaire economie. Bijna 70 MKB-ers namen deel aan de DAM Prijs 2016. De prijs bestaat uit onder meer: een bokaal, een geldbedrag van € 4.000,- en de titel van ‘meest duurzame MKB-er van Amsterdam’.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.