Op donderdag 4 augustus vindt de eerste netwerkbijeenkomst plaats van de LGBTIQ+ Networking Meetup. LGBTIQ+ ondernemers, bedrijfseigenaren, werknemers, freelancers en professionals van alle niveaus zijn vanaf 20.00 uur harte welkom in Bar Bario, Amsterdam.

Oprichting BeNeLux LGBTIQ+ Business Chamber

In navolging van een aantal andere Europese landen wordt nu ook in Nederland gewerkt aan de oprichting van een organisatie die de belangen vertegenwoordigt van LGBTIQ+ ondernemers: de BeNeLux LGBTIQ+ Business Chamber, in het kort BGLBC. Het is een initiatief van de Belgische ondernemer  Stefaan De Vreese, de in Amsterdam woonachtige Amerikaanse marketingspecialist Rocio Sanchez en Alfred Verhoeven, expert op het gebied van “Marketing the Rainbow”.

Verhoeven vertelt over de totstandkoming van de BGLBC: ‘Na overleg met Workplace Pride, die vooral zorgt voor diversiteit op de werkvloer, bleek dat er nooit was nagedacht over ‘de andere kant van de tafel’, waar regenboogondernemers zitten. Deze komen in aanmerking voor Supplier Diversity, een MVO-element dat steeds meer bedrijven toepassen. Dus dat project hebben wij nu opgepakt’.

Help mee en vul de  enquête in

De drie initatoren van de bijeenkomst zijn op dit moment druk bezig met de voorbereiding en kunnen je hulp daarbij gebruiken. Was, ben of word jij LHBT-ondernemer? Neem dan  2 minuten om deze enquête in te vullen!

Wil je 4 augustus komen naar de LGBTIQ+ Networking Meetup? Meld je dan hier alsjeblieft aan.

Bar Bario, Bilderdijkstraat 186, Amsterdam, aanvang: 20.00 uur

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?