Afgelopen maandag zijn tijdens de Groeiborrel de winnaars van het Product van het Jaar 2021 bekendgemaakt. De spijkerbroek van Amsterdenim won de de vakjuryprijs. Het anti-peukenprogramma van Peukenzee won de publieksprijs. MKB TV was aanwezig bij de uitreiking en legde ook nog wat mooie verrassingen uit het publiek vast!

Douwe Bob, singer-songwriter en mede-eigenaar van Amsterdenim vertelt over zijn samenwerking met eigenaar van Amsterdenim Ewout Key Rameijer. Nadat Ewout de prijs in ontvangst nam gaf hij aan in een mooie speech waarom Amsterdenim inmiddels is gestopt als bedrijf. We hopen natuurlijk op een doorstart voor Amsterdenim!

Zeepkist

Zoals altijd hebben we tijdens de Groeiborrel ook de zeepkist. Daar kunnen aanwezigen spontaan op gaan staan om te vertellen over hun onderneming of een onderwerp wat zij belangrijk vinden. Rahma El Mouden hield in het kader van Internationale Vrouwendag een gloedvol betoog over meer gelijkheid voor vrouwen. Daarbij riep ze alle vrouwen op om hun stem te laten horen. Elisa Treling, werkzaam in de marketing bij Peukenzee, voelde zich geïnspireerd en vond dit zo’n mooie oproep dat ze gelijk naar voren liep om haar stem te laten horen. Ze bracht een a capella cover van het nummer ‘Valerie’ ten gehore. Beide vrouwen zorgden voor een bijzonder moment.

Tijdens livestream op Facebook legde Mathew Maged Welson, mede-eigenaar Peukenzee uit wat hij voor bedrijven kan betekenen om ervoor te zorgen dat sigarettenpeuken niet op de grond belanden. Heel goed natuurlijk, en ook nog eens super duurzaam! Er zitten namelijk heel veel chemische stoffen in een peuk, die slecht zijn voor het milieu.

Vakjury

De vakjury staat ook even in het zonnetje: vooral de avond waarop de jaarprijs wordt uitgereikt is voor hen natuurlijk een speciaal moment. Hoe gaat de jury nou de werk? Hoe bepalen ze wie de winnaar wordt? Juryleden Bert Bos en Wim de Graaf lichten een tipje van de sluier op.

Kijk hier naar MKB TV en abonneer je gelijk even op ons YouTubekanaal!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!