Afgelopen maandag zijn tijdens de Groeiborrel de winnaars van het Product van het Jaar 2021 bekendgemaakt. De spijkerbroek van Amsterdenim won de de vakjuryprijs. Het anti-peukenprogramma van Peukenzee won de publieksprijs. MKB TV was aanwezig bij de uitreiking en legde ook nog wat mooie verrassingen uit het publiek vast!

Douwe Bob, singer-songwriter en mede-eigenaar van Amsterdenim vertelt over zijn samenwerking met eigenaar van Amsterdenim Ewout Key Rameijer. Nadat Ewout de prijs in ontvangst nam gaf hij aan in een mooie speech waarom Amsterdenim inmiddels is gestopt als bedrijf. We hopen natuurlijk op een doorstart voor Amsterdenim!

Zeepkist

Zoals altijd hebben we tijdens de Groeiborrel ook de zeepkist. Daar kunnen aanwezigen spontaan op gaan staan om te vertellen over hun onderneming of een onderwerp wat zij belangrijk vinden. Rahma El Mouden hield in het kader van Internationale Vrouwendag een gloedvol betoog over meer gelijkheid voor vrouwen. Daarbij riep ze alle vrouwen op om hun stem te laten horen. Elisa Treling, werkzaam in de marketing bij Peukenzee, voelde zich geïnspireerd en vond dit zo’n mooie oproep dat ze gelijk naar voren liep om haar stem te laten horen. Ze bracht een a capella cover van het nummer ‘Valerie’ ten gehore. Beide vrouwen zorgden voor een bijzonder moment.

Tijdens livestream op Facebook legde Mathew Maged Welson, mede-eigenaar Peukenzee uit wat hij voor bedrijven kan betekenen om ervoor te zorgen dat sigarettenpeuken niet op de grond belanden. Heel goed natuurlijk, en ook nog eens super duurzaam! Er zitten namelijk heel veel chemische stoffen in een peuk, die slecht zijn voor het milieu.

Vakjury

De vakjury staat ook even in het zonnetje: vooral de avond waarop de jaarprijs wordt uitgereikt is voor hen natuurlijk een speciaal moment. Hoe gaat de jury nou de werk? Hoe bepalen ze wie de winnaar wordt? Juryleden Bert Bos en Wim de Graaf lichten een tipje van de sluier op.

Kijk hier naar MKB TV en abonneer je gelijk even op ons YouTubekanaal!