MKB-Metropool Amsterdam steunt de invoering van de snelheidsbeperking van 30km/uur die later dit jaar zal worden ingevoerd. De nieuwe snelheidsbeperking zal voor grote delen van Amsterdam gaan gelden. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Meer verkeersveiligheid en een schonere lucht is ook goed voor onze ondernemers, hun personeel en hun klanten; voor ons is bereikbaarheid belangrijker dan snelheid”.

Sinds ruim twee jaar praat MKB-Metropool Amsterdam mee over de aanstaande invoering van 30km/uur als norm, waartoe de gemeenteraad in december 2021 heeft besloten. Op termijn zal dit gepaard gaan met een herinrichting van honderden straten in de stad, waarbij er minder ruimte voor autoverkeer komt. Vicevoorzitter Guido Frankfurther vindt dit op zich een goede ontwikkeling, maar plaatst er ook kanttekeningen bij. “Bij de herinrichtingen moet het laad- en losverkeer niet het kind van de rekening worden. Een meer autoluwe stad vraagt juist om extra laad- en losplaatsen om de levendige stad te houden die we nu hebben”.

Ook directeur Klaas Timmer van MKB Metropool Amsterdam-partner De 7 Provinciën, een bouwbedrijf dat onder meer is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van glazen vloeren, puien en trappen, en funderingsherstel, heeft geen bezwaar tegen de invoering van de nieuwe maximum snelheid van 30km/uur: “Voor ons als bouwbedrijf is een soepeler afhandeling van onze aanvragen om ergens te kunnen lossen of überhaupt een bouwlocatie in de stad te bereiken, veel belangrijker. Denk hierbij aan de nieuwe milieueisen of gewichtsbeperkingen. Als we nog maar ergens kunnen komen en ons werk kunnen doen.”

Op de gemeentelijke website is te zien waar men straks nog 50km/uur mag rijden. Later dit jaar komt de gemeente met een uitgebreide campagne met nadere informatie.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.