Afgelopen week hielden de bewoners van Kattenburg een protestactie tegen de proef met de knip op de Weesperstraat. Sinds het begin van deze proef staat er op de Kattenburgerstraat de hele dag een file van auto ’s in beide richtingen. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Als MKB-Amsterdam hebben wij deze actie van harte gesteund. De bewoners van Kattenburg zitten opgesloten in hun eigen wijk, worden opgezadeld met nog meer verkeersoverlast en vieze lucht dan normaal en zijn onbereikbaar voor allerlei leveringen en diensten”.

MKB-Amsterdam heeft de afgelopen drie jaar hartstochtelijk campagne gevoerd tegen het doorgaan van de proef knip Weesperstraat. Frankfurther: “Wij hebben altijd gezegd dat het niet alleen het bedrijfsleven zou zijn dat hier ongelofelijk veel last van zou krijgen. We hebben gewaarschuwd voor de gevolgen voor omliggende wijken en dat de bewoners daar ook veel hinder zouden ondervinden”.

Zo hebben niet alleen de winkels in het stadshart en in Oost problemen met hun tijdige bevoorrading, maar speelt dit ook in de omliggende wijken. Frankfurther: “Daarnaast hebben de bewoners aangegeven dat servicemonteurs afspraken tijdens de proef massaal afzeggen en kleinere verbouwingen worden stilgelegd of uitgesteld. We hopen dat het allemaal zo snel mogelijk voorbij is!”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.