Is jouw bedrijf actief in de sector mobiliteit en logistiek en heeft internationaal ondernemen jouw belangstelling? Van 15 tot en met 17 september kun je deelnemen aan een handelsmissie naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De handelsmissie is een samenwerking met de Nederlandse ambassade in Boedapest.

In Hongarije liggen kansen voor ondernemers die actief zijn op het gebied van diensten voor elektrisch vervoer, slimme en duurzame mobiliteit, stadslogistiek en fietsinfrastructuur. Vicevoorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther: ‘De duurzaamheidsindustrie kan wel eens een belangrijk exportproduct van Nederland worden, als het dat al niet is. In de rest van Europa liggen nog volop kansen om je kennis te delen en je werkzaamheden op gebied van duurzame mobiliteit en logistiek uit te rollen. MKB-Amsterdam raadt de handelsmissie naar Hongarije van harte aan.’

De handelsmissie is interessant voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in duurzame mobiliteit en slimme logistieke oplossingen. Hongarije wil onder meer het aantal elektrische laadpunten voor auto’s voor 2030 uitbreiden van 1.200 naar circa 6.000. Het land toont zich erg geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak van stadslogistiek. Dat geldt met name voor de combinatie met ICT-oplossingen, en het verbeteren van de fietsmobiliteit en -infrastructuur. Deelname kost € 500 per organisatie exclusief btw. Bij meer dan 2 deelnemers betaal je € 250 exclusief btw per extra deelnemer.