Is jouw bedrijf actief in de sector mobiliteit en logistiek en heeft internationaal ondernemen jouw belangstelling? Van 15 tot en met 17 september kun je deelnemen aan een handelsmissie naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De handelsmissie is een samenwerking met de Nederlandse ambassade in Boedapest.

In Hongarije liggen kansen voor ondernemers die actief zijn op het gebied van diensten voor elektrisch vervoer, slimme en duurzame mobiliteit, stadslogistiek en fietsinfrastructuur. Vicevoorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther: ‘De duurzaamheidsindustrie kan wel eens een belangrijk exportproduct van Nederland worden, als het dat al niet is. In de rest van Europa liggen nog volop kansen om je kennis te delen en je werkzaamheden op gebied van duurzame mobiliteit en logistiek uit te rollen. MKB-Amsterdam raadt de handelsmissie naar Hongarije van harte aan.’

De handelsmissie is interessant voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in duurzame mobiliteit en slimme logistieke oplossingen. Hongarije wil onder meer het aantal elektrische laadpunten voor auto’s voor 2030 uitbreiden van 1.200 naar circa 6.000. Het land toont zich erg geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak van stadslogistiek. Dat geldt met name voor de combinatie met ICT-oplossingen, en het verbeteren van de fietsmobiliteit en -infrastructuur. Deelname kost € 500 per organisatie exclusief btw. Bij meer dan 2 deelnemers betaal je € 250 exclusief btw per extra deelnemer.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!