Echte kwaliteit wordt geboren uit het huwelijk van liefde en vakmanschap”, dat is het motto van Martinez Chocolade uit Amstelveen. De liefde voor vakmanschap heeft het bedrijf inmiddels ook al lang bewezen. Het familiebedrijf van oprichter Wim Stam maakt en verkoopt al drie generaties haar in huis gemaakte ambachtelijke chocoladeproducten in Amstelveen en Amsterdam. Wie kent de vestiging van Martinez aan de Rembrandtweg niet? Een waar chocoladeparadijs voor de Amstelveners, dat ook model staat voor de diverse franchisewinkels in het land.

Duurzaamheid en ambachtelijkheid

De fabriek van Martinez Chocolade aan de Zanderij is één van de modernste productiebedrijven van zijn soort in Europa. Naast de produktie met moderne technologie maken de 60 werknemers ook nog steeds met de hand de ambachtelijke chocoladeproducten, met liefde en vakmanschap. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van het bedrijf. Zo wordt een energie-management systeem ingezet om constant warmte tijdens het productieproces te hergebruiken. En het bedrijf heeft ook de bewuste keuze gemaakt voor de inkoop van duurzaam geteelde cacao, alle gebruikte chocolade is Rainforest Alliance gecertificeerd. En wat er het meest toe doet, mensen houden van Martinez: ‘de kwaliteit is uitmuntend, de keuze ruim, maar de prijzen redelijk!’

Vind je dat Martinez Chocola de publieksprijs behoort te winnen, stem dan via deze poll. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de volgende Groeiborrel op maandag 4 juli in de Oranjekerk te Amsterdam.

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.