De laatste workshop van het Digitaliseringsoffensief is achter de rug en dus is het tijd om de balans op te maken. Wat hebben ondernemers ervan opgestoken? Hoe helpt digitalisering hun bedrijf verder op weg? En wat hebben ze dus aan het Digitaliseringsoffensief gehad? Wij vroegen het zelf aan ze!

Afgelopen maand gaf branding-expert Ria van Kempen de workshop ‘Meer Leads en Omzet met Social Media’. Daar kregen ondernemers tips and tricks om de inzet van hun social media naar een hoger plan te tillen en ervoor te zorgen dat nog meer potentiële klanten hun bedrijf of product zullen vinden. De ondernemers daar waren erg positief! “Ik ben ervan overtuigd dat er zoveel is wat mkb’ers niet weten maar wat ze wel nuttig kunnen inzetten”, zegt een ondernemer. “Hier heb je echt baat bij dus ik raad het alle ondernemers aan.”  Een beginnend ondernemer zegt: “Ik ben druk op zoek naar nieuwe klanten en dat begint natuurlijk bij leads, dus dit was zeker een interessante workshop.” 

ChatGPT

Eerder gaf digitaal strateeg Wilco Verdoold een workshop over misschien wel de meest spraakmakende AI-tool van het moment: ChatGPT. Daarover zegt hij: “Ondernemers moeten AI (Artificial Intelligence) vooral als kans zien. Je kunt er heel veel mee doen en ze moeten het vooral gaan proberen.” Een van de aanwezigen laat weten dat de workshop voor haar “een leuke manier is om mijn kennis te verrijken. Je krijgt goede inside tips waar ik zelf nog nooit aan had gedacht!” 

Over andere workshops van het Digitaliseringsoffensief zijn eveneens lovende woorden: “Ik had weleens verwachtingen en die zijn eigenlijk altijd overtroffen. Je krijgt hier echt waardevolle informatie en kennis.” 

Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van MKB Amsterdam, Ready to Scale en de Hogeschool van Amsterdam. Het Digitaliseringsoffensief heeft als doel de mkb-banenmotor in de regio Amsterdam te versnellen via digitalisering. Dat gebeurt via webinars, trainingen, groepsprogramma’s, matching en maatwerkondersteuning voor ondernemers met een groeiambitie. Wil je een in-house workshop, neem dan contact met ons via info@mkb-amsterdam.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Ingrid Claasen

Ingrid Claasen

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”

Geef je mening over de Uitstootvrije zone Amsterdam

Geef je mening over de Uitstootvrije zone Amsterdam

Nog tot 23 oktober 2023 kunnen ondernemers hun mening delen over de uitstootvrije zone via www.amsterdam.nl/inspraak . Jouw betrokkenheid als ondernemer is cruciaal voor de toekomst van de zone en kan het verkeersbesluit beïnvloeden. De gemeente Amsterdam organiseert diverse evenementen om je te informeren en jouw mening te horen.