Leuk nieuws over Local Heroes! Initiatiefnemer Maarten Coumans heeft in WNL-programma Dragon’s Den een investering van maar liefst twee miljoen euro binnen weten te halen. Investeerders Michel Perridon en Pieter Schoen gaan met Coumans in zee.

Local Heroes is een app waarmee Amsterdammers producten van maar liefst dertig lokale ondernemers in de Kinkerbuurt en Oud-West kunnen bestellen. Die producten kunnen dan later worden opgehaald bij het tijdelijke pick-up point aan de Ten Katemarkt, of je kunt ze thuis laten bezorgen. Local Heroes komt dan naar je toe met jouw bestelling in een elektrische bakfiets.

Coumans is ‘’onwijs blij’’ met de investering, waarover hij nu nog in gesprek is met Perridon en Schoen. ‘’Het zijn gerenommeerde investeerders die weten hoe de hazen lopen. Het feit dat zij willen investeren in Local Heroes is een bevestiging dat we op het goede pad zijn. Daarbij is het natuurlijk mooi dat er vertrouwen is in een initiatief als dit. We dragen hiermee bij aan de toekomst van het MKB.’’ Perridon en Schoen ontvangen in ruil voor de investering 35 procent van de aandelen van Local Heroes. De investering van twee miljoen euro is de grootste die ooit in Dragon’s Den is toegezegd.

Momenteel zit Local Heroes nog in de pilotfase en is het platform alleen in de Amsterdamse Ten Katebuurt actief. Met de investering wil Coumans uitbreiden naar zeven locaties verspreid over heel Amsterdam. Daarvoor is hulp nodig van de gemeente. Ook MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth is met de verantwoordelijke wethouder in gesprek om de uitbreiding van Local Heroes te steunen. Volgens Coumans is dit nog maar het begin: ‘’Amsterdam zal de basis vormen, maar op termijn willen we Local Heroes uitbreiden in heel Nederland.’’