Als je wilt genieten van heerlijke wijnen en een plateau zeevruchten hoef je helemaal niet naar Zuid-Frankrijk. Ook in Amstelveen kun je daarvoor prima terecht! Ondernemer Kiki Bosman en chef Joost van den Branden hebben in de Amsteltuin in Amstelveen een pop-up terras opgezet: Fruits de Mer in de Wijngaard. Daar kunnen gasten vanaf begin juni plaatsnemen aan een tafeltje tussen de wijnranken om zich even in Mediterrane sferen te wanen.

Voordat gasten op het terras plaatsnemen voor een glas wijn en een plateau fruits de mer krijgen zij eerst een rondleiding van de wijnboer. ”We geven gasten waar de wijn die ze later zullen drinken vandaan komt. Alle wijnen die worden geschonken zijn namelijk lokaal gemaakt. De wijnboer steekt daar zijn ziel en zaligheid in en dat delen we graag met de gasten.”

”Ik was op slag verliefd”

Het idee voor het pop-upterras ontstond bij een bezoekje van Bosman aan de wijngaard. Als oprichter van het platform Girls Who Magazine is ze altijd op zoek naar de leukste hotspots. ”Ik was op slag verliefd op deze locatie”, vertelt ze. Het idee voor dit concept ontstond later. Haar vader kwam met het idee om schaal- en schelpdieren te serveren. Hij rijdt regelmatig naar Neeltje Jans in Zeeland voor oesters en spoorde het stel aan. ”Mensen gaan zelf thuis niet zo snel met zeevruchten aan de slag, dus we voegen wel echt iets toe denk ik.”

Toen Bosman en Van den Branden het plan hadden ontwikkeld, stapten ze naar de eigenaars van de wijngaard. ”Toen we daar met een bord fruits de mer aankwamen dachten ze wel: wat is dit nou? Wat zijn ze van plan?” Toch was het niet moeilijk om ze te overtuigen. De twee ondernemers kregen al gauw het vertrouwen om tussen 6 juni en 1 augustus negen zondagen de lunch te serveren.

En voordat het zover is lijkt het concept al een groot succes: 85 procent van de tafeltjes is al volgeboekt. Gelukkig is er rekening gehouden met mogelijk succes. ”Hoogstwaarschijnlijk gaan we naast de zondagen ook de zaterdagen beschikbaar stellen”, zegt Bosman. Dus voor wie enthousiast is: houd de website van Fruits de Mer in de Wijngaard goed in de gaten en bemachtig je tafeltje. Santé!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!