Als je wilt genieten van heerlijke wijnen en een plateau zeevruchten hoef je helemaal niet naar Zuid-Frankrijk. Ook in Amstelveen kun je daarvoor prima terecht! Ondernemer Kiki Bosman en chef Joost van den Branden hebben in de Amsteltuin in Amstelveen een pop-up terras opgezet: Fruits de Mer in de Wijngaard. Daar kunnen gasten vanaf begin juni plaatsnemen aan een tafeltje tussen de wijnranken om zich even in Mediterrane sferen te wanen.

Voordat gasten op het terras plaatsnemen voor een glas wijn en een plateau fruits de mer krijgen zij eerst een rondleiding van de wijnboer. ”We geven gasten waar de wijn die ze later zullen drinken vandaan komt. Alle wijnen die worden geschonken zijn namelijk lokaal gemaakt. De wijnboer steekt daar zijn ziel en zaligheid in en dat delen we graag met de gasten.”

”Ik was op slag verliefd”

Het idee voor het pop-upterras ontstond bij een bezoekje van Bosman aan de wijngaard. Als oprichter van het platform Girls Who Magazine is ze altijd op zoek naar de leukste hotspots. ”Ik was op slag verliefd op deze locatie”, vertelt ze. Het idee voor dit concept ontstond later. Haar vader kwam met het idee om schaal- en schelpdieren te serveren. Hij rijdt regelmatig naar Neeltje Jans in Zeeland voor oesters en spoorde het stel aan. ”Mensen gaan zelf thuis niet zo snel met zeevruchten aan de slag, dus we voegen wel echt iets toe denk ik.”

Toen Bosman en Van den Branden het plan hadden ontwikkeld, stapten ze naar de eigenaars van de wijngaard. ”Toen we daar met een bord fruits de mer aankwamen dachten ze wel: wat is dit nou? Wat zijn ze van plan?” Toch was het niet moeilijk om ze te overtuigen. De twee ondernemers kregen al gauw het vertrouwen om tussen 6 juni en 1 augustus negen zondagen de lunch te serveren.

En voordat het zover is lijkt het concept al een groot succes: 85 procent van de tafeltjes is al volgeboekt. Gelukkig is er rekening gehouden met mogelijk succes. ”Hoogstwaarschijnlijk gaan we naast de zondagen ook de zaterdagen beschikbaar stellen”, zegt Bosman. Dus voor wie enthousiast is: houd de website van Fruits de Mer in de Wijngaard goed in de gaten en bemachtig je tafeltje. Santé!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De verkiezingen op 16 maart zijn uiteraard voor jou als ondernemer belangrijk! Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via onze nieuwsbrief MKB Mail en onze socials de belangrijkste ontwikkelingen.

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Het einde van de gezondheidscrisis is in zicht. Voor veel ondernemers begint nu de economische ellende pas echt. Drenth: ‘We vragen alle overheden om daar rekening mee te houden. Eén van de voorstellen is om ondernemers met schulden als doelgroep op te nemen in de pilot Pauzeknop, dat als doel heeft door de coronacrisis getroffen zelfstandigen te ondersteunen.’

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Ben jij klaar om impact te maken in de stad? Meld je dan aan voor buurtchallenge Boost je Buurt. Je kan als ondernemer een Impact Hub Amsterdam ondernemersprogramma winnen ter waarde van €2.500 én kans maken op een ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. Meedoen? Lees snel verder.

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

Studenten van Inholland gaan onder leiding van MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos aan de slag met het ontwikkelen van duurzaamheidsplannen voor ondernemers. Ondernemers die wel oren hebben naar zo’n plan kunnen zich aanmelden. Binnenkort ook nieuws van Bert Bos over het Product van het Jaar!

‘Elke besparing is welkom’

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!