Als je wilt genieten van heerlijke wijnen en een plateau zeevruchten hoef je helemaal niet naar Zuid-Frankrijk. Ook in Amstelveen kun je daarvoor prima terecht! Ondernemer Kiki Bosman en chef Joost van den Branden hebben in de Amsteltuin in Amstelveen een pop-up terras opgezet: Fruits de Mer in de Wijngaard. Daar kunnen gasten vanaf begin juni plaatsnemen aan een tafeltje tussen de wijnranken om zich even in Mediterrane sferen te wanen.

Voordat gasten op het terras plaatsnemen voor een glas wijn en een plateau fruits de mer krijgen zij eerst een rondleiding van de wijnboer. ”We geven gasten waar de wijn die ze later zullen drinken vandaan komt. Alle wijnen die worden geschonken zijn namelijk lokaal gemaakt. De wijnboer steekt daar zijn ziel en zaligheid in en dat delen we graag met de gasten.”

”Ik was op slag verliefd”

Het idee voor het pop-upterras ontstond bij een bezoekje van Bosman aan de wijngaard. Als oprichter van het platform Girls Who Magazine is ze altijd op zoek naar de leukste hotspots. ”Ik was op slag verliefd op deze locatie”, vertelt ze. Het idee voor dit concept ontstond later. Haar vader kwam met het idee om schaal- en schelpdieren te serveren. Hij rijdt regelmatig naar Neeltje Jans in Zeeland voor oesters en spoorde het stel aan. ”Mensen gaan zelf thuis niet zo snel met zeevruchten aan de slag, dus we voegen wel echt iets toe denk ik.”

Toen Bosman en Van den Branden het plan hadden ontwikkeld, stapten ze naar de eigenaars van de wijngaard. ”Toen we daar met een bord fruits de mer aankwamen dachten ze wel: wat is dit nou? Wat zijn ze van plan?” Toch was het niet moeilijk om ze te overtuigen. De twee ondernemers kregen al gauw het vertrouwen om tussen 6 juni en 1 augustus negen zondagen de lunch te serveren.

En voordat het zover is lijkt het concept al een groot succes: 85 procent van de tafeltjes is al volgeboekt. Gelukkig is er rekening gehouden met mogelijk succes. ”Hoogstwaarschijnlijk gaan we naast de zondagen ook de zaterdagen beschikbaar stellen”, zegt Bosman. Dus voor wie enthousiast is: houd de website van Fruits de Mer in de Wijngaard goed in de gaten en bemachtig je tafeltje. Santé!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.